Logo

Telegram
Facebook

Із засідання робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості


Підвищення рівня громадської безпеки та соціальної згуртованості громади – пріоритетні напрямки роботи  дорадчо-консультативного органу, що діє при міській раді під керівництвом секретаря міської ради Олени Заіки та координатора -  фахівця з мобілізації громад від ПРООН в Україні Михайла Кареліна.

На черговому засіданні продовжили діалог із представниками громадськості, поліції, ДСНС, соціальної та культурної сфери. 

Заслухали інформацію про хід робіт з реалізації проєктів, розпочатих у минулому році. 

Так завдяки ентузіазму молодіжних команд ліцею №1 та №2, перемозі у грантовому конкурсі соціальних проєктів за підтримки Програми розвитку ООН, при співфінансуванні міського бюджету, наразі завершуються роботи в ліцеї №1. Тут облаштовують клас - мультимедійний простір з інноваційним навчальним комп'ютерним комплексом. Для ліцеїстів, усіх зацікавлених жителів громади тут проводитимуть навчання з розвитку комп’ютерної грамотності, цифрових навичок.

У ліцеї №2 кипить робота з облаштування лінгафонного кабінету. Тут  створюють всі умови для вивчення та вдосконалення англійської мови для різних вікових та соціальних верств населення, серед яких - діти загиблих Захисників України, ВПО.

Проєкт «Ниточки надії...” Благодійний фонд «Добробуд - 2022» реалізовує на базі Синельниківського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Завершуються ремонтні роботи і вже майже готове місце дозвілля   та соціальної підтримки людей 50+ з числа ВПО та місцевих жителів. Це буде гарною платформою для  соціалізації та адаптації людей поважного віку до нового етапу в їх житті,  задоволення природної потреби літніх людей у спілкуванні, цікавому та змістовному дозвіллі.

Члени робочої групи поділилися новими ідеями, презентували міні-ініціативи, які  хотіли б реалізувати у 2024 році. 

Серед них: облаштування просторів, які б сприяли реінтеграції ветеранів та членів їх сімей до активного життя, забезпечення та відновлення фізичного і психічного здоров’я;  відкриття у відділі поліції  «Зеленої кімнати» для роботи з дітьми;  створення спортивно-туристичного простору в ліцеї №3, щоб відволікти молодь від вулиці;  оновлення тренажерного обладнання ДЮСШ; облаштування  хабу цифрової освіти у міській дитячій бібліотеці та інші.

Щоб ідеї стали реальністю, треба багато попрацювати. Перший етап – розробка проєктів. Далі – участь у конкурсах. Переможці  від Програми ООН із відновлення та розбудови миру отримають гранти на їх реалізацію в нашій громаді. 

Побажаємо всім успіхів! Кращим наше місто можемо зробити тільки, коли разом!


Прес-служба СМР - 04.04.2024.