Logo

Telegram
Facebook

Звернення міського голови до синельниківців через ситуацію з коронавірусом


Шановні мешканці міста Синельникове!

На превеликий жаль, сьогодні звичайне життя людей в усьому світі зруйновано. Причиною став новий вірус - COVID-19.

Наша країна, рідна Дніпропетровщина не стали винятком. Українські лікарі теж уже встигли познайомилися з невидимим ворогом поближче.

Щоб унеможливити розповсюдження коронавірусної інфекції, владою та медиками цілодобово проводиться робота щодо вжиття необхідних заходів. Проте стає зрозумілим, що цього недостатньо.

Відомо, що вірус не циркулює у повітрі, а передається від людини до людини. Тому скільки би не приймалося важливих рішень з боку влади, боротьба з цією хворобою буде ефективною лише тоді, коли громадяни самі дисципліновано будуть дотримуватися карантинних заходів, рекомендацій МОЗ.

Що може зробити кожен із нас, щоб все закінчилося якомога швидше і наше місто, країна знову повернулися до нормального життя?

По-перше, якщо є можливість, необхідно мінімізувати виходи зі свого помешкання. У даній ситуації краще побути вдома!

По-друге, треба переконати своїх літніх рідних та знайомих на час карантину не виходити на вулицю, адже саме вони входять до групи ризику. Ви можете самі стати для них надійними помічниками: принести продукти, або ж хоча б повідомити в органи соцзахисту, звідки потім надійде необхідна допомога.

По-третє: суворо дотримуватися правил гігієни.

Четверте: якщо ж ви захворіли, зв’яжіться зі своїм сімейним лікарем та отримайте рекомендації! Якщо стан такий, що вам потрібно відвідати лікарню – одягніть маску! Не наражайте інших на небезпеку!

П’яте: громадяни, які повернулися додому із закордонної поїздки, повинні зателефонувати на "гарячу" телефонну лінію за номером: 0 800 500 474. З вами скоординують дії щодо проходження медичної діагностики та визначення карантинного режиму.

Пам’ятайте, що лікарі мають чіткі алгоритми надання медичної допомоги пацієнтам в разі підозри на коронавірус.

Сьогодні для керівництва міста, області, держави не має важливішої задачі, ніж забезпечити безпеку! Ми працюємо над цим і головне – це має бути спільним! Все потребує скоординованих дій між владою і суспільством.

У разі необхідності для вирішення невідкладних питань ви можете звернутися на «гарячу лінію» міського голови за номерами: 4-35-61, 4-24-52, 073- 268-70-68, 073-268-71-43.

Повідомлення про людей похилого віку, які потребують допомоги, необхідно надавати за телефонами: 0682086754, 0667655387, управління праці та соціального захисту населення міської ради.

Телефони сімейних лікарів, педіатрів можна дізнатися в реєстратурах міського центру первинної медико-санітарної допомоги:

реєстратура амбулаторії №1 (вул. Гагаріна, 3), телефон: 068-581-37-49;

реєстратура амбулаторії №2 (вул. Миру, 52), телефон: 068-541-87-47;

реєстратура амбулаторії №3 (вул. Виконкомівська, 32), телефон: 093-006-87-53.

Давайте будемо допомагати один одному, і ми все обов’язково здолаємо!

Міський голова Дмитро Зражевський


adm. - 24.03.2020.