Logo

Telegram
Facebook

Звернення лікарів Синельниківської центральної міської лікарні до мешканців міста стосовно ситуації із коронавірусом


За останній тиждень до адміністрації лікарні, а також на телефон приймального відділення надійшло багато дзвінків стурбованих жителів з питаннями: що робити, куди бігти з появою високої температури, кашлю та інших проявів респіраторного захворювання? Чи зможемо ми врятувати людей, якщо захворіли на пневмонію? Чи є у нас апарати штучної вентиляції легень? Чи зможемо ми надати допомогу мешканцям міста та району?

Перш за все: не панікуйте!!!

Дотримуйтесь тих рекомендацій, які надають спеціалісти МОЗ:

– уникайте місць, де багато людей;

– мийте руки частіше, не тільки після вулиці, а й вдома, бо ви торкаєтесь сумок, одягу, грошей;

– пийте багато теплої рідини (вода, морс);

– на вулиці можна одягати рукавички, сонцезахисні окуляри.Якщо є можливість, то побудьте вдома на карантині!

Якщо захворіли, зв’яжіться зі своїм сімейним лікарем та отримайте рекомендації!

Якщо стан такий, що вам потрібно відвідати лікарню – одягніть маску!

Не наражайте інших на небезпеку!

Вдома для хворої людини треба зробити карантинні умови: окрема кімната, провітрювання, спокій та ретельне виконання усіх рекомендацій лікаря!!!

Що стосується лікування пневмоній: щорічно хворих на пневмонію збільшується, і причина їх різна, і не завжди це вірусна етіологія. Так, пневмонії бувають різних категорій: 1 та 2 лікуються амбулаторно, 3 – в стаціонарних відділеннях (цілодобові або денні стаціонари – це визначає Лікар!), 4- реанімаційне відділення!

Ми маємо досвід в лікуванні, і тоді і зараз, важкі хворі скеруються до реанімаційного відділення та терапевтичного відділення нашої лікарні. На сьогодні лікарня має можливість надавати допомогу хворим з пневмонією, в тому числі тим, хто потребує лікування у відділенні реанімації.

Синельниківська міська рада прийняла рішення про виділення додаткових коштів для КНП «Синельниківська ЦМЛ» СМР» та КНП «Синельниківська ЦПМСД» СМР» на придбання дезінфікуючих засобів, засобів індивідуального захисту, антисептиків, яких катастрофічно не вистачає у лікарні!

Звертаємось до меценатів, спонсорів, фермерів, бізнесменів!

Якщо ви маєте бажання допомогти, а саме: придбати апарати ШВЛ, дезінфекційні засоби, засоби індивідуального захисту, медикаменти – ми із задоволенням приймемо допомогу!

Давайте будемо поважати один одного, допомагати один одному, і ми все здолаємо!


adm. - 18.03.2020.