Logo

Telegram
Facebook

Зупинимо туберкульоз!


Минулого тижня в залі засідань міської ради відбулося засідання спільної координаційної ради з питань протидії розповсюдженню інфекційних соціально-небезпечних хвороб, що діє при районній державній адміністрації та міській раді, повідомили у відділі з питань молоді та спорту міської ради.

Співголова координаційної ради, заступник Синельниківського міського голови, Тетяна Кучерук проінформувала присутніх про стан реалізації державної політики з питань туберкульозу та ВІЛ/СНІДу в Дніпропетровській області, наголосила, що за підсумками роботи 2017 року Дніпропетровщина посіла 5 місце по захворюваності на туберкульоз та 1 місце на ВІЛ/СНІД.

Аналіз захворюваності показав, що збільшилася кількість хворих на туберкульоз від 0 до 14 років та старше 50 років. Зріс рівень смертності серед дітей.

На ВІЛ/СНІД в основному хворіє працездатне населення.

Причинами захворюваності є: несвоєчасне проведення обстеження та виявлення хвороби, неякісне проведення профілактичних оглядів та лікування на пізніх стадіях, незадовільний рівень організації профілактичної роботи соціальними службами.

В обговоренні даної теми взяли участь Тетяна Рябовол - лікар-фтизіатр та Ольга Миргородська – лікар-інфекціоніст комунального закладу охорони здоров'я «Синельниківська центральна районна лікарня» Синельниківської районної ради.

У своїх доповідях медики зупинилися на показниках та причинах захворюваності, організації протиепідеміологічних заходів та профілактичної роботи серед населення міста та району.

Звернули увагу на питання, які потребують вирішення, а саме: забезпечення відповідних кабінетів діагностичною апаратурою та організаційною технікою.

Тетяна Кучерук наголосила, що великою підтримкою для хворих на туберкульоз є реалізація заходів Програми соціального захисту окремих категорій громадян у м. Синельниковому, яка діє з 2009 року, зокрема, надання натуральної допомоги хворим на активну форму туберкульозу у вигляді продуктових наборів.

За підсумками роботи були визначені основні заходи, над якими працюватимуть лікарі та працівники соціальних служб міста та Синельниківського району протягом 2018 року.


adm. - 05.04.2018.