Logo

Telegram
Facebook

Закрите міське сміттєзвалище рекультивують


У місті Синельникове розпочаті роботи з рекультивації земельної ділянки міського звалища побутових відходів по вул.Робоча. Про це повідомляють в управлінні ЖКГ та комунальної власності міської ради.

Роботи проводяться за кошти обласного бюджету. Термін виконання робіт – до 2022 року.

Сміттєзвалище твердих побутових відходів розташоване поза межами Синельникового. До недавнього часу сюди привозили міське сміття. Проте у 2016 році депутати міської ради прийняли рішення про його закриття.

З метою збереження оточуючого природного середовища та запобіганню впливу негативних екологічних наслідків від стихійного сміттєзвалища, міський голова Дмитро Зражевський звернувся до першого заступника голови Дніпропетровської обласної ради Святослава Олійника з проханням виділити кошти та провести рекультивацію земельної ділянки міського звалища твердих побутових відходів. Після проведення Дніпропетровським обласним центром поводження з відходами громадського обговорення, восени 2019 року роботи були розпочаті. Замовником робіт виступив Департамент ЖКГ та будівництва Дніпропетровської ОДА.

У рамках проекту навколо сміттєзвалища збудують захисну огорожу, усе сміття зберуть у зону відводу та розрівняють, покриють грунтом та ізолюють від атмосферних опадів штучним матеріалом.

Оскільки вивіз твердих побутових відходів у місті здійснює підприємство «Дніпрокомунтранс» на смітттєзвалища в районі м.Дніпра, реалізація проекту з рекультивації земельної ділянки закритого міського звалища дасть можливість покращити санітарний стан у місті Синельникове, оздоровити навколишнє середовище.


adm. - 17.10.2019.