Logo

Telegram
Facebook

З повагою та вдячністю до ветеранів


У рамках заходів до Міжнародного дня осіб похилого віку та Дня ветерана, місто відвідав виконуючий обов'язки заступника голови Дніпропетровської ОДА Святослав Олійник. Разом з міським головою Дмитром Зражевським представник обласного керівництва з нагоди свята привітав членів міської Ради організацій ветеранів України, учасників клубів за інтересами, що діють при міському терцентрі. Урочистості відбулися у концертній залі Синельникіської школи культури та мистецтв.

"Я звертаюся до вас з синівською повагою та любов'ю, - зазначив у вітальному слові керівник міста Дмитро Зражевський. - Ви - представники покоління, яке мужньо витримало на своїх плечах тягар голодоморів, воєнні лихоліття, розбудову країни у мирні часи. Тож від себе особисто, синельниківської громади дякую вам за мужність та героїзм, самовіддану працю, за практичний життєвий досвід, який передаєте дітям та онукам, за активну життєву позицію і сьогодні! Бажаю вам здоров'я, довгих років і ще довго дарувати тепло ваших посмішок близьким та рідним! "

Святослав Олійник, звертаючись до присутніх,зупинився на основних етапах розвитку та розбудови міста, що проходили за участі батьків та дідів, наголосив, що люди старшого покоління є джерелом народної мудрості, взірцем для підростаючого покоління. Сьогодні естафету розбудови країни та міста продовжують нащадки, виховані на бойових та трудових традиціях попередніх поколінь. Міська та обласна влада спрямовують спільні зусилля на те, щоб у Синельниковому створити комфортні умови проживання для кожного мешканця. "Нехай буде безхмарним небо, усі негаразди обходять вас стороною, щоб ви завжди відчували підтримку та турботу дорогих вам людей, друзів!"- побажав Святослав Олійник та вручив подарунки клубам та організації ветеранів: фотоапарат, чайні сервізи.

Також представник керівництва області з міським головою відвідали музей бойової та трудової слави Синельниківського залізничного вузла, на базі якого вже понад рік працює виставка декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва членів міського клубу вишивальниць «Муліне» під керівництвом Катерини Іванющенко. Поважні гості з цікавістю оглянули роботи майстринь: вишиванки, рушники, картини, скатертини тощо, висловили своє захоплення ручними роботами.

Очільниця майстринь зазначила, що клуб працює вже 6 років, до його складу входить більше 30 жінок, переважно поважного віку. Майстрині неодноразово представляли місто на виставках, як місцевого, так і всеукраїнського значення, адже через свої роботи передають оточуючим любов до Батьківщини, знання про її духовний світ, є берегинями народного мистецтва.Щоб зберегти генетичну пам'ять українського народу, планують відкрити в місті школу вишивальниць. Для того, щоб члени клубу мали можливість створити нову експозицію, Святослав Олійник подарував жінкам набори для вишивання, рамки для оформлення вже вишитих картин.

Взагалі ж до недавнього часу у клуба не було приміщення для роботи. Звернувшись до міської влади, при підтримці залізничників, це питання було вирішено: вишивальницям виділено кімнату при музеї, надано допомогу в облаштуванні виставки.

Цього дня привітання і подарунки від поважних гостей отримали і учасники фольклорного ансамблю «Калина», що діє при Будинку науки і техніки локомотивного депо. Минулого року колектив відзначив 25-літній ювілей. Колектив є постійним учасником міськрайонних, обласних масових заходів, неодноразово ставав лауреатом конкурсів - оглядів художньої самодіяльності Придніпровської залізниці. У репертуарі колективу – понад 300 українських народних пісень: жартівливих, родинно-побутових, обрядових та сучасних.

Міський голова Дмитро Зражевський та Святослав Олійник відзначили, що учасниці клубу "Муліне" та ансамблю "Калина" є людьми, закоханими у свої справи. Представники влади висловили жінкам слова безмежної вдячності за те, що вони зберігають, популяризують та доносять народну творчість до молодого покоління, аби воно пам`ятало звичаї та традиції рідної землі.

2-1-.jpg
3.jpg
4.jpg
17.jpg
12.jpg
15.jpg
26.jpg


adm. - 30.09.2015.