Logo

Telegram
Facebook

Вшанували захисників Вітчизни


06 грудня 2017 року в концертній залі школи культури та мистецтв відбулися урочистості до Дня Збройних Сил України. У заході взяли участь: заступник міського голови Тетяна Кучерук, військовий комісар Синельниківського об’єднаного міського військового комісаріату Вадим Калінін та працівники установи, військовослужбовці в запасі, вчителі предмету «Захист Вітчизни» та старшокласники міських шкіл, представники ветеранських громадських організацій.

Від імені міського голови Дмитра Зражевського земляків привітала його заступник Тетяна Кучерук. «Сьогоднішнє свято має всенародний відтінок, - зазначила представник міської влади. - Нині, як ніколи, за останні роки, ми відчуваємо, як зростає повага та любов українського народу до захисників рідної землі, які стоять на варті державного суверенітету, недоторканності і цілісності України. Військові, які несуть мир і спокій в наші домівки, самі знаходяться в суворих умовах. Бажаю, щоб наші військовослужбовці відточували набуті навики лише на тренувальних полігонах у мирних умовах».

Тетяна Кучерук подякувала захисникам різних поколінь за внесок у захист України, наголосила, що такі люди є прикладом, як треба поважати та любити країну, її людей. Закликала представників молоді міста з повагою ставитися до людей, які носять почесне звання «Захисник України», побажала миру городянам та всій Україні, міцності та незламності Українській армії.

Вже традиційно, як під час різних урочистих заходів щодо вшанування захисників України, так і сьогодні, проведено вручення медалі «За оборону рідної держави». Нагороди від міського голови Дмитра Зражевського Тетяна Кучерук вручила: Гончаренку Олексію Павловичу - майору внутрішніх військ; Попику Петру Вікторовичу – старшому сержанту; Плахову Миколі Юрійовичу – сержанту; Зейналову Айдину Джаваншир - огли – члену правління Синельниківської міської організації Дніпропетровського обласного об’єднання ветеранів Афганістану Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів – інтернаціоналістів); Замост’янову Павлу Олександровичу – заступнику голови Синельниківського міського осередку Всеукраїнської громадської організації «Ніхто крім нас» Дніпропетровської області.

Тетяна Кучерук вручила грамоти та тематичні медалі членам команди загальноосвітньої школи №5 під керівництвом Валентини Алексєєнко, яка виборола І місце в обласному патріотичному квесті з елементами спортивного орієнтування та краєзнавства «Майбутнє України - за нами» серед загальноосвітніх навчальних закладів та ІІІ місце в загальнокомандному заліку.

Військовий комісар Вадим Калінін у своєму вітальному слові особливі слова подяки висловив на адресу героїв сьогодення - воїнів, які знаходяться на буремному сході нашої країни в зоні проведення антитерористичної операції. Воєнком повідомив, що до військкомату надійшов лист від керівництва зенітного ракетно-артилерійського дивізіону зі словами вдячності щодо синельниківця - контрактника Сергія Миколайовича Дяченка. Військовослужбовець був призваний на військову службу за контрактом у березні 2016 року. На посаді головного сержанта – командира бойової машини бездоганно несе службу та виконує бойові завдання по прикриттю повітряного простору України в зоні проведення АТО. «Завдяки таким чоловікам, як Сергій, Україна зможе дати гідну відсіч різного роду загрозам і викликам, які зараз існують на сході нашої незалежної країни», - йдеться у листі. «Ми пишаємося нашим земляком!» - зазначив Вадим Калінін та наголосив, що захист Вітчизни – це почесний обов’язок кожного чоловіка, побажав усім миру, здоров’я, а всім юнакам та чоловікам - з гідністю виконувати місію по охороні рідної землі.

Пам’ять захисників України різних поколінь, воїнів, які загинули на сході України в наші дні, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Аматори міста виконали низку патріотичних пісень про Україну, її мужніх синів. У тематичному концерті взяли участь: учасники дитячого вокально-хореографічного колективу «Пульсар» (керівник Яна Курілех) , народного вокального ансамблю «Талісман» (керівник Віктор Кушнір), викладач Синельниківської школи культури та мистецтв Анна Яценко та її учениця Соф’я Яланська, солістка Емілія Гуменнік.

img-20171206-111233.jpg
img-20171206-111622.jpg
img-20171206-111801.jpg
img-20171206-111909.jpg
img-20171206-110151.jpg

img-20171206-111021.jpg
img-20171206-114656.jpg
img-20171206-114750.jpg


adm. - 06.12.2017.