Logo

Telegram
Facebook

Вони віддали життя за Україну. Пам’ятаємо…


23 березня 2018 року у Синельниківській загальноосвітній І-ІІІ ступенів №1 відбувся урочистий захід – відкриття куточка пам’яті на честь випускників школи - Лянка Максима Юрійовича та Авраменка Олександра Сергійовича.

За покликом держави, у наш буремний час, ці хлопці у числі перших були мобілізовані на захист територіальної цілісності України. На превеликий жаль, вони не повернулися до рідного міста та дому живими. Життя Максима обірвалося у 2015 році під час виконання бойового завдання в зоні АТО від вибухової травми, а Олександр загинув разом із іншими сорока десантниками та членами екіпажу військово-транспортного літаку Іл-76 Повітряних Сил Збройних Сил України, який збили терористи 14 червня 2014 року при заході на посадку в аеропорту Луганська. Літак здійснював перевезення особового складу з метою ротації.

«Ми пишаємося випускниками нашої школи! - сказав у своїй промові керівник навчального закладу Юрій Андрійович Галенко. – Наші хлопці з честю виконали обов’язок чоловіків щодо захисту рідної землі, її суверенітету та віддали життя за Україну! Цей куточок нагадуватиме нам про цих мужніх синельниківців. На їхньому прикладі ми будемо виховувати наступні покоління захисників Вітчизни!». Директор школи подякував усім, хто доклав зусиль, щоб цей пам’ятний куточок з’явився у стінах школи.

Зі словами вдячності до педагогів та учнів закладу звернулися матері загиблих військовослужбовців – матуся Максима - Світлана Володимирівна Лянка та мати Олександра – Наталія Анатоліївна Жадан. Жінки подякували усім за увагу до їхніх сімей, за те, що не залишають їх на самоті зі своїм горем, шанують та пам’ятають їхніх синів.

Зворушливі вірші про події сьогодення, сучасних героїв України прозвучали у виконанні старшокласників, а потім усі завмерли у хвилині мовчання, схиливши голови перед світлою пам’яттю молодих, колись повних сил та енергії, земляків. У цей час здалося, що завмер весь світ…

Захід закінчився, та спогади про цю подію ще довго житимуть у серцях школярів та їх наставників. Назавжди зі шкільною родиною тепер залишаться й колишні учні школи, а нині – сучасні герої - Лянка Максим та Авраменко Олександр. Завдяки таким воїнам, як вони, та багатьом іншим, синельниківські школярі можуть без остраху ходити до школи під блакитним небом…

Спільна робота навчального закладу міста з сім'ями загиблих воїнів буде тривати й надалі. На прикладах героїчних вчинків сучасників будуть виховуватися багато поколінь українців – відважних, гордих, сміливих і вільних громадян незалежної України.

2-1-.jpg
2-2-.jpg
3.jpg
4.jpg


adm. - 26.03.2018.