Logo

Telegram
Facebook

Війні немає забуття: заходи у міській дитячій бібліотеці


8 травня, у День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років,  Україна вшановує всіх, хто боровся з нацизмом та переміг його, а також усіх жертв тієї війни.

Саме 8 травня 1945 року було ратифіковано акт капітуляції нацистської Німеччини у Другій світовій Війні. 79 років тому весь цивілізований світ сказав: "Ніколи знову. Ми пам'ятаємо". Нема нічого найстрашнішого і найгіршого за війну.

Ціною перемоги стали надзвичайні втрати українців та інших народів, які проживали на нашій землі. Загинуло понад вісім мільйонів українців: близько 3 мільйонів воїнів та 5 мільйонів цивільних.

Вшануймо подвиг українського народу та його визначний внесок у перемогу над нацизмом, та мужність і силу українців сьогодні, у дні, коли наша країна перебуває у стані повномасштабної війни.

Ми пам‘ятаємо жертв та жахи Другої світової війни. Ми щодня наближаємо Перемогу України у сьогоднішній.

У цей день схиляємо голови перед героями, які пожертвували своїм життям заради миру і світлого майбутнього у всьому світі.

Пам'ятаємо! Перемагаємо!

До цього дня в бібліотеці читачам була запропонована виставка-спогад: "Цвіт маку - цвіт пам'яті!". Також для відвідувачів різних вікових категорій були проведені диспут-спілкування "Українські письменники про Другу світову війну" та інформаційна година пам'яті "Війні немає забуття".

За інформацією міської дитячої бібліотеки


Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 08.05.2024.