Logo

Telegram
Facebook

Відкриті уроки футболу у Синельниковому


21 травня 2019 року на стадіоні Синельниківської дитячо-юнацької спортивної школи відбулося урочисте відкриття триденного фестивалю «Відкриті уроки футболу».

Таке футбольне свято проходить не лише в нашому місті, а й в різних регіонах України. Це - спільний проект допомоги дітям-переселенцям від Федерації футболу України та Європейського Союзу.

Фестиваль залучає регіональні федерації футболу і клуби, школи, батьків, органи місцевого самоврядування, поліцію, психологів, які спільними зусиллями сприяють взаємодії та соціальній інтеграції дітей -вимушених переселенців і молоді з Донбасу і Криму та їхніми однолітками з приймаючих громад.

Фестиваль відкритий для всіх і націлений не на досягнення спортивного результату за будь-яку ціну, а на отримання радості від гри, незалежно від рівня здібностей дитини, впровадження цінностей здорового способу життя серед молоді, профілактики та подолання дитячої злочинності і конфліктів, забезпечення рівного доступу до футболу дівчат, сиріт, дітей зі спеціальними потребами.

У цей день у заході, що пройшов у Синельниковому, було залучено близько 200 дітей.

В урочистостях взяли участь почесні гості: секретар Синельниківської міської ради Олена Заіка, сектор-менеджер Представництва Європейського Союзу в Україні Вадим Штірбу, національний координатор проекту від Федерації футболу України Євгеній Столітенко, виконавчий директор Федерації футболу Дніпропетровської області Ярослав Дерев’янко.

Після офіційного відкриття заходу, для дітей волонтери провели спільну веселу розминку під музику. А потім, поділившись на команди, усі випробували себе у веселих майстер-класах та іграх, що проходили у 12-ти секторах фестивалю. Кожна команда, виконавши завдання із заздалегідь розкладеним інвентарем, робила перехід на другий сектор під музику однаково – колонками, поклавши руки один одному на плечі, поки всі не побували на визначеній кількості секторів.

У перервах діти мали змогу перепочити та підкріпитися запашною здобою, про яку подбала міська влада.

Федерація футболу України підготувала та вручила учасникам фестивалю подарунки. Це - футбольні м’ячі і футболки для кожного учасника, спортивний інвентар та екіпіровку для волонтерів, дипломи учасників фестивалю.

Музичні подарунки подарував усім вокально-хореографічний колектив “Натхнення” міського центру дитячої та юнацької творчості.

Футбольне свято пройшло весело, жваво, в атмосфері дружби, доброзичливості та взаємопідтримки. Кожна дитина поверталась додому трохи втомленою, але заряджена гарним настроєм, позитивною енергією та бажанням робити тільки добрі справи.

dscn6172.jpg

dscn6162.jpg

dscn6154.jpg

dscn6151.jpg

9.jpg

7.jpg

5.jpg

14.jpg


adm - 22.05.2019.