Logo

Telegram
Facebook

Відбулося засідання Ради регіонального розвитку міста Синельникове


25 січня 2019 року у міськвиконкомі відбулося перше засідання Ради регіонального розвитку м.Синельникового. Очолив раду керівник міста Дмитро Зражевський.

Рада регіонального розвитку міста – це консультативно-дорадчий орган, основними завданнями якого є: сприяння збалансованому соціально-економічному та гуманітарному розвитку, ефективному використанню економічного потенціалу, підвищенню конкурентоспроможності та інвестиційної привабливості, вирішенню проблемних питань життєзабезпечення Синельникового, впровадження реформ децентралізації.

Відповідно до положення, Рада проводитиме свою роботу у формі засідань, що відбуватимуться щоквартально.

На першому засіданні члени Ради обговорили питання щодо виконання міського бюджету за 2018 рік та про формування перспективного плану розвитку м. Синельникове на 2019-2021 роки.

За інформацією виконуючої обов’язки начальника міського фінансового управління Світлани Фастової, рівень виконання плану доходів загального фонду міського бюджету (без врахування міжбюджетних трансфертів) у 2018 році склав 101,3% та 110,8 % до фактичних надходжень 2017 року.

Ресурси міського бюджету, відповідно до вимог чинного законодавства, спрямовано у першу чергу, на заробітну плату з нарахуваннями, оплату енергоносіїв та комунальних послуг, оплату харчування дітей та учнів, соціальні виплати, віднесені до захищених статей бюджету.

Видатки міського бюджету спрямовані на покращення функціонування медичної сфери, сфери освіти та культури, на благоустрій міста.

Обговорюючи питання перспективного плану розвитку міста на 2019-2021 роки, міський голова Дмитро Зражевський наголосив, що при плануванні своєї подальшої діяльності, важливими стратегічними цілями міської влади є: енергоефективність комунальних закладів і благоустрій міста, водозабезпечення та водовідведення, а також переробка та сортування твердих побутових відходів. Мета одна – створити у місті більш комфортні умови для громади, покращити умови для малого та середнього бізнесу, привабливість для залучення інвесторів.

Детально з проектом плану розвитку міста у найближчі три роки членів Ради ознайомила начальник відділу соціально – економічного розвитку міста міської ради Марина Купрін. За її словами, проект Плану розвитку розроблено на виконання доручення Президента України. До плану включено 18 проектів, реалізація яких надасть можливості досягти пріоритетні цілі у розвитку Синельникового, а саме: створити більш комфортні умови перебування дітей у навчальних закладах міста, покращити екологічний стан та благоустрій міста, умови для проживання синельниківців.

В цілому учасники засідання схвалили проект перспективного плану розвитку міста на 2019-2021 роки. Детально ознайомитися з проектом плану можна на веб-сайті Дніпропетровської ОДА та міської ради за посиланнями:https://adm.dp.gov.ua/ua/pro-oblast/rozvitok-regionu/plan-perspektivnogo-rozvitku-na-2019-2021-roki та http://sinrada.gov.ua/entry/proekt-perspektivnogo-planu-rozvitku-m-sinelnikove-na-2019-2021-roki.

Свої пропозиції громадяни можуть надати на електронні адреси:info@sinmr.dp.gov.ua, pprdp@adm.dp.gov.ua.

img-20190125-100430-.jpg
img-20190125-101514.jpg


adm. - 25.01.2019.