Logo

Telegram
Facebook

Відбулася урочиста зустріч молоді міста з демобілізованими військовослужбовцями-синельниківцями.


У рамках відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам`яті та примирення, на базі загальноосвітнього навчального закладу №5 відбулася урочиста зустріч молоді міста з демобілізованими військовослужбовцями-синельниківцями. У заході взяв участь міський голова Дмитро Зражевський, секретар міської ради Тетяна Кучерук, представники учнівських та педагогічних колективів усіх загальноосвітніх навчальних закладів міста, близькі та рідні військовослужбовців.

На початку заходу присутні відвідали історико-краєзнавчий музей, розташований у школі. До недавнього часу експозиції музею розповідали про історію виникнення Синельникового, про його розвиток, героїв в роки Другої світової війни, період відбудови та незалежності України. Проте цього дня тут було відкрито нову експозицію, присвячену захисникам Вітчизни у наш час, синельниківцям, які віддали життя за територіальну цілісність та суверенітет України під час проведення антитерористичної операції на сході країни. З експонатами музею гостей ознайомили юні екскурсоводи - учні школи.

Засновник музею, Почесний громадянин міста, керівник Синельниківської організації "Пошук-Дніпро" Євген Трушенко, який також нещодавно повернувся із зони АТО, запросив військовослужбовців у будь-який час приходити до музею, де є їхній куточок, приносити фото, інші речі, що можуть стати цінними експонатами для музею. Євген Трушенко привітав усіх з наступаючими святами, побажав здоров`я, миру, висловив сподівання, що незабаром на усій українській землі знову запанує мир, адже його захищають воїни- справжні герої, продовжувачі бойових традицій старшого покоління.

Вдячність за мирне небо над домівками, за мужність і героїзм, проявлені під час виконання бойових завдань на сході України, військовим висловили діти - вихованці танцювального, вокального та театрального колективів школи №5, учні школи культури та мистецтв. Червоною стрічкою крізь усі виступи пройшла тема любові до неньки-України, яку через художнє та музичне слово, рухи, вміло передали юні артисти - справжні патріоти рідної землі. А представники учнівських колективів вручили демобілізованим військовослужбовцям власноруч виготовлені подарунки та квіти.

"Завдяки вам наші діти можуть ходити до школи, навчатися, займатися улюбленими справами - співати, танцювати, - сказав міський голова Дмитро Зражевський, звертаючись до військовослужбовців. - Від імені всіх мешканців міста вітаю вас із поверненням додому, висловлюю слова великої вдячності за мир на синельниківській землі, за те, що, ризикуючи власним життям, захищаєте нашу країну". Побажав, щоб воїни віднині завжди були поряд зі своїми дружинами, дітьми, щоб в Україні було мирне небо, добро та злагода. Також Дмитро Зражевський подякував Євгену Трушенку за роботу щодо збереження пам’яті про героїчне минуле нашої країни, про людей, які створюють сучасну історію, побажав, щоб у музеї більше не довелося створювати куточків про війну.


adm. - 06.05.2015.