Logo

Telegram
Facebook

Відбулася спартакіада майбутніх захисників Вітчизни


На базі загальноосвітнього навчального закладу №5 проведено Спартакіаду допризовної молоді. Спортивний захід проведено серед випускників семи загальноосвітніх навчальних закладів міста та вихованців Синельниківського ліцею.

У заході взяли участь почесні гості: заступник міського голови Тетяна Кучерук, начальник відділу освіти міської ради - Надія Тимонік, начальник відділу у справах сім`ї, молоді та спорту міської ради Юлія Петрукович, заступник війського комісара Синельниківського об`єднаного міського військового комісаріату Євгеній Кулик, учасник АТО, працівник військкомату Сергій Ситник, Почесний громадянин міста, підполковник Євген Трушенко. Головний суддя змагань - Володимир Коваленко.

Розпочався захід урочистою ходою учасників Спартакіади. Під звуки маршу команди вийшли на спортивний майданчик, де на них чекали групи підтримки з кожного навчального закладу та почесні гості.

Від імені міського голови Дмитра Зражевського молодь міста привітала його заступник Тетяна Кучерук. Представник міської влади зазначила, що ці змагання носять особливий характер, адже проводяться у час, коли на території України триває антитерористична операція по захисту територіальної цілісності та суверенітету країни. Тому в місті значна увага приділяється патріотичному вихованню дітей та молоді, проведення Спартакіади допризовної молоді – один із таких заходів. Предмет «Захист Вітчизни» сприяє фізичній та теоретичній підготовці учнів-допризовників. «Я впевнена, що в місті росте гідна зміна юнаків - майбутніх воїнів Збройних Сил Укра­їни, які отримали знання на заняттях з », - наголосила Тетяна Кучерук, та побажала учасникам змагань успіхів та перемог, миру та благополуччя, щоб набуті знання та вміння знадобилися лише на навчальних тренувальних заняттях.

Сергій Ситник у вітальному слові зазначив, що успіхи в навчанні та спорті, здобуті під час навчання в школі, стануть для кожного надійним фундаментом у дорослому житті, побажав всім наполегливо працювати над собою, щоб стати гідним громадянином України, її захисником. Військовослужбовець подякував вчителям предмету «Захист Вітчизни», фізичної культури та спорту за щоденну копітку роботу, спрямовану на підготовку молоді до захисту Ба­тьківщини.

З метою вшанування пам’яті громадян, які віддали своє життя, захищаючи кордони міста, в роки Другої світової війни, учасники заходу поклали квіти до підніжжя пам`ятника загиблим воїнам на території братської могили. Перегорнути сторінки історії міста та країни, згадати славних земляків, які віддали життя за її незалежність у наш час в зоні проведення АТО, представники шкіл та гості змогли, відвідавши історико-краєзнавчий музей школи №5 - один із кращих шкільних музеїв Дніпропетровщини. Тут гіди провели екскурсію залами музею, продемонстрували презентаційні матеріали про те, яким є місто сьогодні.

А далі розпочалися змагання. Спартакіада включала два етапи: перший – рух команди стройовим кроком з виконанням стройової пісні, та другий: чоти­риборство з таких дисциплін: біг 60 м, підтягування на перекладині, метання гранати на дальність, перетягування канату.

Учасники змагань показали високі ре­зультати, але судді визначили кращих. За загальними підсумками змагань пере­могу здобули юнаки Синельниківського навчально-виховного комплексу. Другими стали допризовники загальноосвітнього навчального закладу №3. Третє місце посіла команда школи №6. Переможцям та призерам вручено перехідні кубки міської організації ветеранів Афганістану, медалі та грамоти.

Спартакіада пройшла на високому рівні і стала результатом плідної праці вчителів вій­ськової підготовки освітніх на­вчальних закладів, Синельниківського ліцею, злагодженості зусиль організато­рів - відділу освіти та відділу у справах сім`ї, молоді та спорту міської ради.

p3040111.jpg
p3040115.jpg
p3040150.jpg
p3040169.jpg
p3040184.jpg
p3040202.jpg
p3040130.jpg


adm. - 22.04.2016.