Logo

Telegram
Facebook

Чергова сесія міської ради


29 серпня 2019 року під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулася сорок третя сесія Синельниківської міської ради VІІ скликання.

Під час пленарного засідання прийнято 12 рішень щодо забезпечення сталого розвитку синельниківської громади, вирішення питань окремих громадян.

Так депутати заслухали питання про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Синельникового на 2019 рік за І півріччя 2019 року.

З метою налагодження ефективного діалогу Синельниківської міської ради з мешканцями міста, залучення громадськості до соціально-економічного, культурного розвитку міста, створення комфортних умов проживання, народні обранці ухвалили нову для міста Програму громадського бюджету (бюджет участі) на 2019-2024 роки. Документ передбачає, що частину коштів міського бюджету буде спрямовано на реалізацію проектів, наданих громадськістю. Кожен мешканець має можливість подати власний проект щодо фінансування за рахунок коштів громадського бюджету та шляхом голосування вирішити, який із поданих проектів найкращий та має бути впроваджений.

Депутати також затвердили звіт про виконання бюджету міста за 1 півріччя 2019 року та зміни до раніше ухвалених рішень: про бюджет міста на 2019 рік та до Програми розвитку місцевого самоврядування в м. Синельниковому на 2018-2023 роки.

Для забезпечення проектування об’єктів будівництва (коригування проектної документації) та проведення будівельних робіт, надали згоду на передачу функцій замовника будівництва та на проведення будівельних робіт по вул. Новоукраїнській, Садовій, Центральній Департаменту житлово - комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Прийняли рішення про безоплатну передачу у власність земельних ділянок громадянам на території Синельниківської міської ради. Надали дозволи громадянам на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), індивідуального гаражу.

Наприкінці засідання міський голова Дмитро Зражевський звернувся до депутатів та громадськості з проханням підтримати петицію на сайті «Електронні петиції Президента України» щодо вирішення критичної ситуації по забезпеченню якісною питною водою жителів населених пунктів Західнодонбаського регіону.

Джерелом питного водопостачання міста Синельникове є водогін «Дніпро-Західний Донбас». Водопровідні мережі підприємства сьогодні вкрай потребують капітального ремонту. Тільки комплексна модернізація та капремонт дозволять зменшити тарифи на воду та водовідведення, а населеним пунктам, в тому числі і місту Синельникове, погасити чималі борги перед водяниками.


adm. - 29.08.2019.