Logo

Telegram
Facebook

Відбулася чергова сесія міської ради


09 квітня 2019року під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулася тридцять дев’ята сесія Синельниківської міської ради VІІ скликання. Під час засідання прийнято 20 рішень.

Спочатку депутати затвердили зміни до Програми забезпечення громадського порядку та громадської безпеки на території міста Синельникове на період до 2021 року, а саме: продовжили термін дії програми на 1 рік та надали субвенцію обласному бюджету в розмірі 57 тис.грн. на забезпечення заходів з підготовки підрозділів територіальної оборони області.

Потім розглянули блок земельних питань. Серед прийнятих рішень - затвердили склад комісії із самоврядного контролю за використанням та охороною земель територіальної громади міста Синельникове (Уповноважений орган); Положення про порядок продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розміщені об’єкти нерухомого майна на території Синельниківської міської ради.

Депутати міської ради надали громадянам дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для будівництва індивідуальних гаражів, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

Поновили дії договорів оренди земельних ділянок, укладених між міською радою та фізичними особами-підприємцями.

Надали згоду на передачу орендованої земельної ділянки в суборенду та дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в спільну часткову оренду громадянам.

Прийняли рішення щодо безоплатної передачі у власність земельних ділянок громадянам на території Синельниківської міської ради.

Після короткої дискусії народні обранці підтримали міського голову Дмитра Зражевського та надали дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування Управлінню соціального захисту населення Синельниківської районної державної адміністрації.

У розділі «Різне» депутати розглянули звернення небайдужих городян щодо діяльності Синельниківської центральної районної бібліотеки, яка до недавнього часу функціонувалана території Синельникового, а її послугами користувалися як мешканці міста, так і району. Наприкінці минулого року, за рішенням Синельниківської районної ради, майно та бібліотечний фонд закладу були передані у комунальну власність територіальних громад Синельниківського району.

Міський голова Дмитро Зражевський повідомив, що з боку міської влади в цьому напрямку вже зроблені певні кроки, зокрема надіслано листи керівництву Синельниківської районної ради та Синельниківської районної державної адміністрації з пропозицією передати бібліотеку на баланс міської ради разом з фондом та майном. Проте на даний час ніякої відповіді від керівництва Синельниківського району не надійшло. Сьогодні на території міста працює міська дитяча бібліотека, послугами якої можуть користуватися читачі різних вікових категорій.

За результатами обговорень, депутати підтримали пропозицію керівника міста надіслати листа до регіонального відділення Фонду держмайна в Дніпропетровській області.

Низка питань надійшла від ветеранів АТО, зокрема щодо виділення земельних ділянок, надання житла, участі у патрулюванні міста. Відповіді будуть надані громадянам у письмовій формі.

Наприкінці засідання, за традицією, привітали депутатів, які відзначили дні народження у міжсесійний період.


adm. - 09.04.2019.