Logo

Telegram
Facebook

Відбулася чергова сесія міської ради


23 липня 2018року під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулася тридцять друга сесія Синельниківської міської ради VІІ скликання. На засіданні також були присутні: заступники міського голови, керівники структурних підрозділів міської ради, підприємств, установ міста, представники громадськості та місцевих друкованих засобів масової інформації.

На пленарному засіданні ухвалено 11 рішень, що стосуються життєдіяльності синельниківської громади, 1 рішення не прийнято за результатами голосування. Питання черги денної були розглянуті оперативно та прийняті майже одноголосно, оскільки були детально опрацьовані на засіданнях постійних комісій.

Депутати затвердили зміни до міського бюджету на 2018 рік та до низки міських програм: «Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Синельникового на 2018 рік», «Здоров'я населення м. Синельникове на 2016-2020 роки», «Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства міста Синельникового на 2017-2021 роки», в новій редакції – «Програму створення і використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у м. Синельниковому до 2022 року».

Розглянули комунальні та земельні питання, серед яких - про зміну балансоутримувача нежитлової будівлі, про безоплатне прийняття до комунальної власності територіальної громади міста однієї з квартир у житловому будинку на вул. Миру,12А, придбаної Державною іпотечною установою, що перебуває в управлінні Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області, про безоплатну передачу у власність земельних ділянок громадянам на території Синельниківської міської ради.

Заслухали звіт тимчасової контрольної комісії міської ради для здійснення контролю з питання вивезення побутових відходів товариством з додатковою відповідальністю «Дніпрокомунтранс» на території міста.

По завершенню пленарного засідання народні обранці розглянули звернення, що надійшло від учасників акції «Тарифи – під народний контроль». Акція відбулася напередодні сесії.

Основна вимога учасників заходу - не допустити чергового підвищення тарифів на водопостачання, прийняття виконкомом міської ради відповідного рішення.

Керівник Синельниківського міського комунального підприємства «Водоканал» Олександр Гордєєв повідомив, що підвищення тарифів на воду в місті – вимушена міра. У квітні поточного року міжрайонне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства «Дніпро-Західний Донбас», що продає воду місту, підняло тарифи на покупну воду. Сьогодні синельниківські водяники несуть значні збитки від різниці в тарифах, борг перед обласним підприємством збільшується щомісячно.

Ситуація ускладнюється також тим, що за воду сплачує лише 50-60% населення міста. До того, ж у діючий тариф не закладені витрати на ремонт водопровідних мереж. Оскільки труби не мінялися вже багато десятиліть, кожного тижня виникають пориви.

Керівник міста Дмитро Зражевський повідомив, що наразі міською владою вживаються всі заходи щодо утримання тарифів на нинішньому рівні. Наразі ведуться переговори з ДМП ВКГ «Дніпро-Західний Донбас», Дніпропетровською ОДА, СМКП «Водоканал» щодо нового алгоритму співпраці. До міської ради вже надійшов офіційний лист від «Дніпро-Західний Донбас» з певними пропозиціями, які будуть детально вивчені та опрацьовані.

«Процедура перегляду тарифу на воду проводиться в місті відповідно до чинного законодавства, - наголосив міський голова Дмитро Зражевський. - Ми вже отримали висновки Антимонопольного комітету, триває обговорення серед громадян. Ми готові розглянути всі конструктивні пропозиції, які допоможуть забезпечити стале та якісне водопостачання міста за прийнятними для населення тарифами».

За результатами обговорення, депутати вирішили інформацію, викладену у зверненні, прийняти до відома та направити на розгляд профільної постійної депутатської комісії.


adm. - 23.07.2018.