Logo

Telegram
Facebook

Управління праці та соціального захисту населення міської ради інформує


Зміни у призначенні житлової субсидії

Постановою Кабінету Міністрів України від 23.09.2015 року № 752 Уряд вніс додаткові зміни до порядку надання державної допомоги на сплату за житлово-комунальні послуги.

Так, скасовано необхідність обов’язкового оформлення особових рахунків на сплату за житлово-комунальні послуги на людину, яка звертається по субсидію. Тобто відтепер її призначатимуть одній із зареєстрованих на житлоплощі осіб, яка не обов’язково має бути власником приміщення.Досі це питання врегульовували за кожним таким зверненням окремо на рівні місцевих комісій.

Визначено вичерпний перелік документів, які враховують комісії, створені при місцевих органах виконавчої влади, коли слід прийняти рішення в нестандартних ситуаціях.

Вирішено питання щодо родин, які проживають на одній житлоплощі, але мають різні особові рахунки на сплату за комунальні послуги, наприклад у комунальних квартирах або великих будинках, де мешкають кілька окремих родин. Досі питання було не врегульовано і не мали змоги призначити субсидію кожній із таких родин.

Субсидії також призначатимуть дитячим будинкам сімейного типу і прийомним сім’ям на всіх членів родини, які фактично проживають на житлоплощі.

Узгоджено із законодавством перелік доходів громадян, які не враховують для призначення субсидії. Зокрема йдеться про доходи від роботи у виборчих комісіях, адже нині це дуже актуально. Раніше ці доходи не враховували під час призначення різних видів соціальних допомог, а відтепер — і субсидій.

Також якщо субсидію призначено за висновком комісії з вирішення нестандартних ситуацій, віднині людям не потрібно щороку звертатися по перегляд цієї справи. Достатньо прийняти рішення раз. Звернутися до комісії вони зможуть із власної ініціативи, якщо захочуть повідомити, що в них щось змінилося. Якщо ж ні, після прийняття комісією рішення переглядати це питання більше не потрібно.

Змінами до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" щодо належного соціально-економічного захисту учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей

Встановлено:

При нарахуванні субсидії споживачам, які беруть (брали) безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції, та/або членам сімей, які звертаються за призначенням житлової субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, до сукупного доходу не враховуються:

1) отримані ними у період безпосередньої участі у проведенні антитерористичної операції грошове забезпечення та інші виплати і види соціальної допомоги, що здійснюються працівникам правоохоронних органів, військовослужбовцям та працівникам Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, особам рядового, начальницького складу, військовослужбовцям, працівникам Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, іншим працівникам утворених відповідно до закону військових формувань;

2) отримана ними у період та/або після безпосередньої участі у проведенні антитерористичної операції благодійна допомога незалежно від розміру та джерела походження.

Начальник управління праці та

соціального захисту населення О.Л.Захарова


adm. - 13.10.2015.