Logo

Telegram
Facebook

У Синельниковому триває вакцинація проти COVID-19


У березні 2021 року в місті Синельникове розпочато вакцинацію, яку рекомендовано Міністерством охорони здоров’я України проводити в п’ять етапів з урахуванням пріоритетності груп населення. Про це повідомили у відділі охорони здоров'я міської ради.

На І етапі проведено імунізацію медичним працівникам та персоналу комунального некомерційного підприємства «Синельниківська центральна міська лікарня» Синельниківської міської ради», які надають допомогу хворим на коронавірусну хворобу COVID-19. Медичною бригадою м.Павлоград було провакциновано 40 працівників міської лікарні.

22 березня 2021 року розпочався ІІ етап вакцинальної сесії на базі комунального некомерційного підприємства «Синельниківський центр первинної медико-санітарної допомоги Синельниківської міської ради». Пріоритетними групами є:

  • медичні працівники та персонал, які працюють в закладах охорони

здоров'я та надають стаціонарну допомогу іншим хворим (включаючи первинну медичну допомогу, працівників системи громадського здоров’я) та медичні працівники інших відомств та міністерств;

  • люди віком від 80 років;
  • соціальні працівники та інші працівники соціальної сфери;
  • медичні працівники та персонал, які працюють в закладах охорони здоров’я, де надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірусну хворобу COVID-19 та працівники екстреної медичної допомоги та інші медичні працівники, безпосередньо задіяні в протидії пандемії коронавірусної хвороби COVID-19;
  • військовослужбовці (включаючи Збройні Сили України та Національну гвардію України), які беруть участь в Операції об’єднаних сил на Сході України.

Залишковими дозами вакцини дозволили щеплювати публічних та громадських діячів: учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях; народних депутатів України, керівників центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, обласних рад, органів місцевого самоврядування, лідерів і представників релігійних організацій; видатних письменників, журналістів, спортсменів, музикантів, акторів, співаків, інших діячів сфери культури, старших 60 років.

Аби записатися, громадянам потрібно звернутися до свого сімейного лікаря, або в реєстратуру амбулаторії загальної практики сімейної медицини, або до відділу охорони здоров'я Синельниківської міської ради за телефоном: 4-26-08. Якщо залишиться доза вакцини, їм зателефонують та запросять на щеплення.

Станом на 30.03.2021 року введено першу дозу вакцини Ковішилд 90 мешканцям нашого міста, із них:

  • медичні працівники – 42 особи;
  • соціальні працівники – 12 осіб;
  • люди віком старше 80 років – 27 осіб;
  • учасники АТО (ООС) – 6 осіб.

Найближчим часом планується розпочати ІІІ етап для цільових груп. Це: люди віком від 65 до 69 років, від 70 до 79 років; працівники критично важливих структур державної безпеки, включаючи Державну службу України з надзвичайних ситуацій, Національну поліцію України, національну гвардію України, Службу безпеки України, військовослужбовців Збройних Сил України, вчителі та інші працівники сфери освіти.

Всі бажаючі можуть записатися на вакцинацію в амбулаторіях центру первинної медико-санітарної допомоги м. Синельникове:

Амбулаторія ЗПСМ №1:

м. Синельникове, вул. Гагаріна, 3,

телефон реєстратури – 068-581-37-49;

Амбулаторія ЗПСМ №2:

м. Синельникове, вул. Миру, 52,

телефон реєстратури – 068-541-87-47;

Амбулаторія ЗПСМ №3:

м. Синельникове, вул. Виконкомівська, 32,

телефон реєстратури – 093-006-87-53

Бережіть себе і своїх близьких!


adm. - 31.03.2021.