Logo

Telegram
Facebook

У Синельниковому поруч зі школою №7 відкрили стадіон європейського зразка – Валентин Резніченко


Сучасній школі – гідний стадіон. Такий урочисто відкрили біля оновленої школи №7 у Синельниковому. Потужну спортивну базу звели обласним коштом. Там уже тренуються учні та мешканці міста. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Маємо створювати комфортні умови для всебічного розвитку підростаючого покоління. На Дніпропетровщині працюємо за принципом: реконструювали школу – побудували біля неї стадіон. Синельниківська школа №7 – не виняток. Біля неї створили потужну спортивну базу», – розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Такого стадіону, як біля школи №7, немає у всьому Синельниковому. На новій спортивній базі – безліч майданчиків і трибуна для майже 200 вболівальників.

«Раніше діти тренувалися у примітивних умовах. Поле для футболу було зі звичайною травою, яку доводилося постійно косити. Розмітку ми теж малювали вручну. Там, де нині стоять тренажери для воркауту, були старенькі турніки. Тепер ми пишаємося базою, яку маємо. Цей стадіон – окраса міста», – пояснила директор навчального закладу Галина Сіроух.

Для занять спортом – гандбольне, волейбольне та баскетбольне поля, гімнастичний майданчик, сучасна воркаут-зона, яма для стрибків у довжину. Є чотири професійні бігові доріжки та 110-метрова ділянка з бар’єрами.

«Школярі Синельникового отримали надсучасні умови для тренувань. Завдяки ним можуть відточувати спортивну майстерність. Ми переконані, що в майбутньому діти, які займатимуться на цьому стадіоні, стануть зірками спортивного Олімпу України та світу», – сказав радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик.

«Я захоплююся воркаутом. Радію, що можу займатися улюбленим спортом в рідній школі. У нас – круті тренажери. Та й взагалі, весь стадіон – дуже класний. Коли дивишся на нього з вікон третього поверху школи, бачиш неймовірну панораму», – поділився десятикласник Данило Портний.

Облаштували й футбольне поле з вічнозеленим штучним покриттям. Там уже провели перше спортивне протистояння. М’яча ганяли збірна ОДА та учнівська команда.

«Очі дітей «горять» на уроках фізкультури. Учні бігають по доріжках, яких раніше ніколи навіть не бачили. Мені, як викладачу, приємно спостерігати такий запал», ­­­– висловився вчитель фізичної культури Володимир Ходаковський.

Спортивна база – не лише для школярів. Тут тренуються вихованці місцевої дитячо-юнацької школи. Приходять і звичайні мешканці міста.

«Радий, що спортивні бази на Дніпропетровщині будують як у великих, так і в маленьких населених пунктах. Сучасний стадіон відтепер мають і мешканці Синельникового. Завдяки ньому більше молоді буде займатися спортом та дотримуватися здорового способу життя. Вірю, що незабаром місцеві спортсмени виступатимуть за Національну збірну», – зауважив президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

Детально за посиланням:

https://adm.dp.gov.ua/ua/news/u-sinelnikovomu-poruch-zi-shkoloyu-7-vidkrili-stadion-yevropejskogo-zrazka-valentin-reznichenko


adm. - 18.04.2019.