Logo

Telegram
Facebook

У місті визначатимуть місце для встановлення пам’ятного знака загиблим воїнам АТО


05 лютого 2016 року міський голова Дмитро Зражевський провів робочу нараду з представниками міських ветеранських та благодійних організацій, під час якої обговорив питання щодо увічнення в місті пам’яті загиблих земляків - воїнів АТО.

У нараді також взяли участь заступник міського голови Тетяна Кучерук, представники структурних підрозділів міської з питань архітектури та містобудування, культури та туризму, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

«Питання встановлення пам’ятного знака на честь земляків - учасників антитерористичної операції, які загинули під час бойових дій на Сході країни, ми порушили вже давно, - зазначив міський голова Дмитро Зражевський, – і сьогодні маємо вже певні напрацювання. Для прийняття остаточного рішення хочемо також вивчити думку громадськості».

Керівник міста запропонував провести широке громадське обговорення з цього питання серед членів громадських організацій, пересічних громадян, оголосити конкурс щодо ескізного проекту пам’ятного знака, визначитися з фінансовими витратами, зручним та гідним місцем розташування.

Під час наради учасники дійшли згоди, що на сьогоднішній день, у зв’язку з обмеженим фінансуванням, це має бути саме пам’ятний знак (в подальшому, можливо, і меморіальний комплекс), виготовлений на кошти небайдужих синельниківців, меценатів. Також запропонували кілька місць для установлення пам'ятного знака. Це – територія меморіального комплексу «Зірка» у східній частині міста, Меморіалу Слави у центрі, а також затишний куточок між будівлею управління праці та соціального захисту населення міської ради та готелем.

Яким саме бути пам’ятному знаку мужнім землякам та в якому місці, визначатимуть 01 червня поточного року під час підсумкової наради у міськвиконкомі.

Шановні мешканці міста! Запрошуємо Вас взяти участь у громадському обговоренні щодо цього питання та протягом лютого - травня 2016 року надати свої пропозиції до відділу архітектури та містобудування міської ради, а саме: вул.Радянська,36, к.16, за телефоном: 4-22-36, або на електронну адресу: info@snvyk.dp.ua.


adm. - 05.02.2016.