Logo

Telegram
Facebook

У місті відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення, 70-ї річниці Перемоги


08 травня 2015 року, в рамках заходів до 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам’яті та примирення, в відбулися загальноміські урочистості та концерт «Це свято народної мужності і слави». У заході взяли участь: міський голова Дмитро Зражевський, ветерани Другої світової війни, демобілізовані військовослужбовці, які повернулися із зони АТО, керівники та представники трудових колективів підприємств, установ та організацій міста, депутати міської ради, голови квартальних комітетів, представники об’єднань громадян, ЗМІ, молодь.

Міський голова Дмитро Зражевський у своєму виступі від імені громади міста висловив слова великої вдячності ветеранам, дітям війни за особистий внесок у перемогу; зазначив, що сьогодні, на превеликий жаль, онуки ветеранів вимушені зі зброєю в руках відстоювати територіальну цілісність держави. Керівник міста подякував нинішнім захисникам Вітчизни за мирне небо над Синельниківщиною, закликав усіх пам'ятати подвиг старшого покоління, адже пам'ять робить нас сильнішими. Вона - запорука перемоги сьогодні. Побажав, щоб на всій українській землі знову запанував мир та спокій, щоб більше ніколи не повторилися події 70-літної давнини.

Пам'ять жертв війни присутні вшанували хвилиною мовчання. Живим свідкам війни - сивочолим ветеранам та синельниківцям-військовослужбовцям, які повернулися із зони проведення антитерористичної операції на сході України, міський голова вручив медалі «За оборону рідної землі» та квіти.

У тематичному концерті взяли участь творчі колективи Будинку науки і техніки локомотивного депо, школи культури та мистецтв, центру дитячої творчості. У виконанні аматорів прозвучали популярні пісні воєнних років, сучасні пісні патріотичного спрямування, які додали присутнім сил, впевненості у завтрашньому дні.


adm. - 08.05.2015.