Logo

Telegram
Facebook

У місті ведуться роботи по захисту його території від підтоплення та затоплення


Одним із проблемних питань для міста є підтоплення та затоплення його території грунтовими водами. У зоні підтоплення знаходиться частина підприємств міста, індивідуальних помешкань, багатоповерхівок, об’єкти соціальної сфери.

За підтримки керівництва Дніпропетровської обласної ради та обласної державної адміністрації, у 2015 році в обласному бюджеті були передбачені кошти на реалізацію в місті Синельниковому довгоочікуваного проекту під назвою: «Захист від підтоплення та затоплення вулиць Київська, Молодогвардійська, Харківська, Георгіївського, Жлоби".

За словами координатора проекту – інженера компанії «Южспецконструкція» Костянтина Китова, передбачено три етапи робіт: прокладка дренажних труб ( 2900 мп), прокладання водовідвідних лотків (900мп) та відновлення автомобільних доріг (їх грейдерування та відсипка шлаком). У процесі проведення будівельних робіт буде оновлено раніше прокладений дренаж по вулиці Крупській та Жлоби.

Роботи були розпочаті в кінці серпня поточного року і мають бути завершені вже до кінця року. Ускладнюють роботи прокладені на вулицях водопровід, газопроводи, лінії електропередач і зв'язку.

На сьогоднішній день вже побудовано переливну камеру, на 30% виконано прокладання підземного дренажу на вулицях Молодої Гвардії та на вул. Жлоби. На 50% прокладено лотки від вул. Крупської до Київської, тривають роботи по прокладці лотків від вул. Фрунзе до Крупської.

Взагалі площа захисної території становить 32,5 га. «Комплекс захисних споруд (дренажний колектор, водовідний канал) приведе до зниження ґрунтових вод на 2,5 м. Реалізація проекту забезпечить нормальне функціонування підземних споруд, інженерних комунікацій, поліпшить умови проживання близько трьох тисяч синельниківців», - наголошує міський голова Дмитро Зражевський.

p8250955.jpg
p8250966.jpg
p8250967.jpg
p8250970.jpg
p8250977.jpg


adm. - 02.10.2015.