Logo

Telegram
Facebook

У місті проведено заходи до 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи


У концертній залі Синельниківської школи культури та мистецтв проведено урочистості та святковий концерт. У заході взяли участь: міський голова Дмитро Зражевський, депутат обласної ради Володимир Хорішко, помічник депутата обласної ради Святослава Олійника Олександр Кухар, депутати міської ради, ліквідатори катастрофи та члени їх сімей, представники підприємств, установ та організацій міста, засобів масової інформації.

Звертаючись до присутніх, міський голова Дмитро Зражевський зазначив, що сьогодні в місті проживає 144 осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, серед яких: 90 - ліквідаторів; 15 дітей і 12 вдів.
На жаль, 23 синельниківця стали інвалідами, 64 - не дожили до наших днів. «Дозвольте висловити вам, шановні ліквідатори, від імені мешканців нашого міста велику подяку за ваш героїзм та самовідданість. Адже ціною власного життя, без вагань та роздумів, ви ліквідовували наслідки найбільшої техногенної катастрофи, дали можливість жити наступним поколінням» - сказав керівник міста.

«У цьому році міською радою виділено кошти в сумі близько 40 тис. грн. для надання матеріальної допомоги громадянам, потерпілим внаслідок Чорнобильської катастрофи: інвалідам, учасникам ліквідації наслідків аварії, вдовам ліквідаторів, дітям, - повідомив Дмитро Зражевський. – Зрозуміло, що ці кошти не залікують тілесні та духовні рани, проте ми намагалися, щоб кожен з вас відчув нашу турботу та увагу, шану за мужність, хоробрість і відвагу».

Міський голова Дмитро Зражевський побажав усім учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції, їх близьким міцного здоров'я, терпіння, поваги від людей, мирного неба над головою. Закликав усіх пам’ятати про події тридцятирічної давнини, бути більш пильними, щоб подібні катастрофи більше ніколи не повторювалися.

Депутат обласної ради Володимир Хорішко зазначив, що цей день чорною плямою ліг на тіло країни. «Ми повинні пам’ятати тих, хто рятував світ від невидимого ворога – атома, тих, хто став його жертвами», - наголосив Володимир Хорішко. З метою підтримки дітей, потерпілих внаслідок аварії, народний обранець вручив усім продуктові набори.

Зворушливі слова на адресу вдів померлих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС від депутата обласної ради Святослава Олійника висловив його помічник Олександр Кухар. За дорученням депутата, кожній жінці, якій довелося самотужки виховувати дітей, вручено квіти та продуктовий набір, п`ятнадцятьом військовослужбовцям, які стали інвалідами внаслідок каліцтва або захворювання, одержаних під час виконання обов’язків військової служби, пов’язаних з ліквідацією наслідків Чорнобильської катастрофи, - пам’ятний знак «Чорнобиль.30 років».

Пам’ять жертв радіаційних аварій та катастроф на всій планеті учасники заходу вшанували хвилиною мовчання.

Право покласти квіти до пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС від міського голови, від депутатів Дніпропетровської обласної ради, від ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС надано шістьом чорнобильцям.

У концерті-реквіємі взяли участь творчі колективи Будинку науки і техніки локомотивного депо, центру дитячої творчості відділу освіти, викладачі та вихованці Синельниківської школи культури та мистецтв.

Цього дня у діючих храмах міста пройшли панахиди по жертвах Чорнобильської катастрофи.

Делегація міста з числа ліквідаторів аварії прийняла участь в обласних заходах, пов'язаних з 30-ю річницею Чорнобильської катастрофи.

У закладах освіти міста проведено єдиний урок мужності на тему: «Чорнобильський слід на землі, в долях, у душах…» та лінійки пам'яті з ушанування жертв Чорнобильської катастрофи хвилиною мовчання.

dsc-0079.jpg
dsc-0168.jpg
p3060222.jpg
dsc-0216.jpg
p3060237.jpg
p3060249.jpg
p3060290.jpg
p3060294.jpg
p3060306.jpg
p3060311.jpg


adm. - 26.04.2016.