Logo

Telegram
Facebook

У місті продовжуються роботи із реконструкції очисних споруд


Тривалий час місто Синельникове потерпало від відсутності сучасної водоочисної системи та системи каналізації.

Діюча система була фізично зношеною і не виконувала своїх технологічних функцій. У 2002 році були розпочаті роботи з підготовки до реконструкції старої водоочисної системи, розроблено проектно-кошторисну документацію, згодом проведено певний комплекс будівельних робіт. Втім роботи загальмувалися та взагалі припинилися аж до 2009 року.

Після 4 - річної перерви у 2013 році, завдяки ініціативі та зусиллям міського голови Дмитра Зражевського роботи щодо реконструкції очисних споруд та каналізації знову було поновлено. За кошти обласного бюджету виконано капітальний ремонт головної каналізаційної насосної станції та 170 мп напірного колектору, прокладено внутрішній водопровід до головної насосної станції, встановлено сучасне обладнання з використанням енергозберігаючих технологій.

У 2015 році, за підтримки керівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації та обласної ради, для продовження реконструкції очисної системи, в обласному бюджеті передбачено 8,9 млн.грн. І сьогодні будівельники продовжують раніше розпочаті роботи.

Як повідомив начальник міського комунального підприємства "Водоканал" Сергій Капаций, роботи проводить підрядна організація ТОВ "Омега СК" з м.Дніпропетровська, яка спеціалізується на будівництві очисних споруд, гідроспоруд. На сьогоднішній день завершуються роботи по реконструкції насосної сирого залишку, спеціальних колодязів, мулових майданчиків, що в кінцевому результаті дозволить проводити стовідсоткову механічну очистку побутових та промислових стічних вод.

«Система каналізування, - зазначає Сергій Капаций, передбачає, що забруднена вода проходить очищення по спеціальній системі, і вже потім чистою потрапляє у ставок-накопичувач (так звану Дамбу), а далі, з дозволу Державної санітарно-епідеміологічної служби, по системі балок спускається в Дніпро. Звісно, мова йде про абсолютно очищену воду, яка не представляє загрози навколишньому середовищу».

Керівництво міста та СМКП "Водоканал" сподівається, що реалізація цього проекту дозволить городянам отримали сучасну безпечну систему очищення стічних вод, сприятиме забезпеченню необхідного санітарного стану ріки Дніпро, що використовується для господарсько-питних, культурно-побутових та рибогосподарських цілей, покращенню екологічного клімату в регіоні.

p8310839.jpg
p8310816.jpg
p8310812.jpg
p8310822.jpg


adm. - 08.10.2015.