Logo

Telegram
Facebook

У місті продовжено роботи по кільцюванню водопровідних мереж


З 01 квітня 2016 року у місті продовжено роботи по кільцюванню водопровідних мереж, розпочаті у попередні роки. Про це повідомив міський голова Дмитро Зражевський під час робочої зустрічі у міськвиконкомі з головами квартальних комітетів східної частини міста, депутатами міської ради, закріплених за цими кварталами, представниками СМКП «Водоканал», засобів масової інформації міста.

«Згідно затвердженого графіка, роботи планується завершити до 29 червня поточного року. Кошти, за сприяння депутата обласної ради Святослава Олійника, вже виділені з обласного бюджету. Замовником робіт є Департамент житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації, - зазначив Дмитро Зражевський. - Кільцювання водопровідної мережі дасть змогу стабілізувати тиск води по місту в цілому та покращить якість водопостачання. В першу чергу зміни відчують мешканці східної частини Синельникового, які постійно звертаються зі скаргами на низький тиск води або взагалі на її відсутність, особливо у літній період».

Керівник міського комунального підприємства «Водоканал» Євгеній Кордиш наголосив, що після введення в експлуатацію даного об`єкта, у водопровідних магістралях значно підвищиться тиск води. Головний водяник міста висловив стурбованість тим, що це може призвести до поривів зношених ділянок системи водопостачання. Спеціалістами підприємства визначено перелік таких аварійних ділянок. Їх у списку десять, де необхідно замінити від 15 до 965 м старих сталевих труб. Це: дві ділянки по вул.Дружби: від вул.Курганної до вул. Білютіна -355 м та від вул.Тітова до вул. Кремлівських Курсантів – 490 м; по вул.Одеській: від вул. Гоголя до вул. Б.Хмельницького – 326 м; по вул. Калініна – від вул. Гоголя до вул. Пролетарської – 490 м; по вул. Пролетарській – від вул. Кремлівських Курсантів до вул.Суворова – 965 м. Також потребують заміни дві ділянки по вул.Кірова – від пров. Транспортного до пров. Ломаного – 75 м, від пров.Калантаєвського до пров.К.Маркса – 66 м. Для кільцювання

вул.Деповської та вул. Білютіна необхідно 35м труб; вул. Пролетарської та вул. Піонерської – 15 м, для з’єднання вул. Кірова та пров.Транспортного – 84 м.

З метою недопущення збоїв у водопостачанні через можливі пориви, Євгеній Кордиш рекомендує провести заміну зношених труб. Проте через брак коштів, звернувся за допомогою до мешканців вулиць у східній частині міста, щоб громадяни за власні кошти придбали нові сучасні труби, а підприємство безкоштовно для населення виконає роботи по їх укладці. Остаточні рішення по кожній ділянці вирішили прийняти під час зустрічей з мешканцями кварталів за участі представників міської влади та «Водоканалу».

Міський голова Дмитро Зражевський звернувся до голів квартальних комітетів організувати такі зустрічі у найближчий час, адже, у разі підтримки громади, необхідно буде виконати значний об`єм робіт, залежних і від погодних умов.

Керівник міста також повідомив, що у 2016 році за кошти обласного бюджету будуть введені в експлуатацію і реконструйовані очисні споруди каналізації, що дозволить проводити стовідсоткову механічну очистку побутових та промислових стічних вод, а також будуть завершені роботи по захисту території міста від підтоплення та затоплення. Реалізація проектів поліпшить умови проживання синельниківців.


adm. - 13.04.2016.