Logo

Telegram
Facebook

У місті обговорили перейменування Дніпропетровської області


У зв’язку зі значним суспільним резонансом, ураховуючи суспільну значимість та численні звернення представників громадянського суспільства, з метою сприяння виконанню Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», на Дніпропетровщині проводиться обговорення щодо перейменування Дніпропетровської області.

22 травня 2018 року у міськвиконкомі відбулася зустріч синельниківців із гостями - Владиславом Мельнічуком, координатором коаліційної ради ГО «Громадська підтримка Січеславська ТАК», та Кирилом Дороленком, керівником ГО «Січ-Дніпро». У заході взяли участь: заступник міського голови Тетяна Кучерук, члени громадської ради при виконавчому комітеті міської ради на 2017-2019 рр., вчителі історії загальноосвітніх навчальних закладів міста, представники структурних підрозділів міської ради, засобів масової інформації. Під час зустрічі йшла мова щодо перейменування Дніпропетровської області на Січеславську.

Учасників заходу привітала заступник міського голови Тетяна Кучерук, яка зазначила, що на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», в місті Синельниковому вже проведено низку заходів. «Сьогодні активна громадськість Дніпропетровщини ініціює перейменування області. Я запрошую всіх до конструктивної розмови, щоб кожен для себе зміг прийняти виважене рішення!» - наголосила Тетяна Кучерук.

Владислав Мельнічук та Кирило Дороленко навели вагомі причини та аргументи, відповідно до яких логічним було назвати область Січеславською, серед яких - історичні, суспільно-важливі, політичні, економічні.

У форматі вільного спілкування, виступаючі дали відповіді на найпоширеніші міфи, що лунають на адресу перейменування.

Представники даних громадських організацій впевнені, що перейменування області на Січеславську дозволить підкреслити вагому роль в історії нашого регіону запорозького козацтва, дозволить привернути в регіон туристів та інтерес українців і іноземців до козацьких фортець та поселень. Доповідачі закликали мешканців громади не лишатися байдужими та залучити до цієї теми якомога більше громадян.

Активісти стверджують, що загалом громадськість виступає за перейменування регіону, хоча назву «Січеславська» підтримують не всі жителі області.

Остаточне рішення прийматиме Верховна Рада України. За перейменування Дніпропетровської області на Січеславську має висловитись не менш як 300 депутатів.

7.jpg
2.jpg


adm. - 22.05.2018.