Logo

Telegram
Facebook

У міськвиконкомі для голів квартальних комітетів проведено семінар-нараду


17 травня 2016 року у міськвиконкомі під головуванням секретаря міської ради Олени Заіки проведено семінар-нараду для голів квартальних комітетів міста.

На початку засідання квартальні східної сторони, де наразі проводятьсяроботи по кільцюванню водопровідних мереж, висловили ряд зауважень щодо виконаних робіт по заміні зношених труб головному інженеру міського «Водоканалу» Івану Нагорняку. Представник водяників запевнив, що всі зауваження та пропозиції будуть направлені виконавцю робіт для їх усунення.

Начальник відділу грошових виплат і компенсацій управління праці та соціального захисту населення міської ради Світлана Бутурлакіна ознайомила присутніх зі змінами до Порядку призначення субсидії з 01 травня 2016 року, внесеними постановою КМУ від 27.04.2016 № 319. Так у разі призначення особам – пільговикам житлової субсидії, їм не нараховуватимуться відповідні пільги. Тому громадянам необхідно визначитися, який вид допомоги від держави обрати.

Виключено норму щодо можливості призначення субсидії на підставі доходів за три місяці, що передують місяцю, з якого призначається субсидія. Відтепер субсидія розраховується на підставі доходу осіб за попередній календарний рік для всіх категорій громадян, в тому числі і для пенсіонерів.

Передбачено можливість подання заяви і декларації для призначення субсидії в електронному вигляді. Надіслані таким чином заяви та декларації мають бути завірені електронним цифровим підписом. Документи, у яких відсутній підпис громадянина, опрацьовуються протягом місяця лише після їх підпису. Якщо заявник не підписав заяву і декларацію в зазначений строк, мають бути подані нові заява і декларація.

Слід пам’ятати, що до переліку документів, які необхідно надати для призначення субсидії додано довідки про доходи, якщо управління праці не може отримати задекларовані доходи заявника від Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду та Фонду соціального страхування.

Щодо повернення залишків невикористаних сум субсидій, Світлана Бутурлакіна повідомила, що згідно з постановою, невикористані суми субсидій станом на 01.05.2016 року, які надавались лише на опалення газове та електро, повертаються до бюджету, крім вартості 100 куб. м газу та 150 кВт електроенергії.

Виробник послуг має визначити суму залишків невикористаних сум субсидій на оплату опалення за цінами станом на 01.05.2016 року і скласти акт звіряння з управлінням праці на загальну суму залишків, яка повертається до бюджету. Механізм повернення залишків коштів знаходиться в стадії доопрацювання Міністерством соціальної політики.

Світлана Бутурлакіна наголосила, що перерахунок субсидій на новий строк – з травня 2016 по квітень 2017 буде здійснено автоматично. За повідомленнями щодо призначення житлової субсидії на літній період 2016 року громадяни можуть звертатися до управління праці у червні поточного року.

Інформацію про оплату послуг за спожитий природний до відома квартальних довела Ірина Петрищук – начальник відділу збуту Синельниківської дільниці Павлоградського управління по експлуатації газового господарства. Представник газового господарства повідомила квартальним, що з 02 грудня 2015 року вступили в дію нові правила постачання газу абонентам та наголосила про необхідність передачі щомісячних показників спожитого газу до 05 числа. Це можна зробити у будь-який з чотирьох зручний спосіб: створити сторінку в особистому кабінеті в мережі Інтернет; зателефонувати до контактного центру за номером: (056)7870104; залишити запис у реєстраційному журналі, що знаходиться в управлінні газового господарства; заповнити квитанцію та здійснити оплату на пошті чи у банківській установі. Наразі 75% абонентів виконують вимоги постачальника блакитного палива.

Керівник Синельниківської дільниці Павлоградського управління по експлуатації газового господарства Анатолій Терещук надав відповіді на так звані технічні питання: щодо роботи слюсарів, контролерів. Наголосив, що у разі виникнення спірних питань необхідно звертатися до управління.

Про проведення у загальноосвітніх закладах міста Свята останнього дзвоника, випускних вечорів та оздоровчої кампанії головам кварткомів розповіла Надія Тимонік - начальник відділу освіти міської ради.

Керівник освітян повідомила, що останній дзвоник для школярів пролунатиме 27 травня, а урочисті вручення документів про освіту одинадцятикласникам пройдуть у навчальних закладах наступного дня - 28 травня. Цього року атестати отримають 132 учні одинадцятих класів усіх навчальних закладів міста, окрім школи №1, оскільки тут немає 11 класу.

Вже з 30 травня у кожному навчальному закладі відкриють двері табори відпочинку, які працюватимуть у дві зміни. Традиційно діятиме табір «Витворяшка» центру дитячої творчості для 35 дітей пільгових категорій та обдарованих. 30 дітей-спортсменів зможуть відпочити та набратися сил у таборі «Юний олімпієць», який працюватиме на базі дитячої спортивної школи.

Також Надія Тимонік повідомила, що в місті розпочата робота по підготовці закладів освіти до нового навчального року. Вже незабаром розпочнуться роботи по капітальному ремонту системи опалення в школі №3. Діюча система опалення функціонує вже 47 років і не задовольняє потреби закладу у нормальному температурному режимі.

За ініціативи міського голови Дмитра Зражевського, за кошти міського бюджету у поточному році також буде проведено 100% заміну старих вікон на металопластикові у школі №5. Таким чином, шість навчальних закладів міста стовідсотково матимуть нові енергозберігаючі вікна. Роботи по заміні вікон, ремонту покрівлі, утепленню у навчально-виховному комплексі будуть проведені за умови надання фінансової підтримки від держави.

Голова квартального комітету № 4 Тетяна Сідун від імені батьків початкових класів висловила слова вдячності керівнику міста Дмитру Зражевському, відділу освіти міської ради за те, що у школах міста діти 1-4 класів мають змогу харчуватися в їдальнях безкоштовно. Як мати дитини, яка навчається у школі №1, подякувала за нові сучасні вікна та капітально відремонтований дах у закладі. Ремонті роботи були виконані минулого року.

Валерій Швець - начальник Синельниківського міського комунального підприємства «Виробниче об’єднання житлово-комунального господарства» вислухав зауваження квартальних щодо недостатньої роботи по прибиранню міських кладовищ та вивозу сміття після травневих свят, та побажання щодо налагодження роботи по обрізці дерев на покинутих могилах. Голови кварткомів назвали місця на кварталах, де необхідно провести заміну ламп зовнішнього освітлення, що вийшли з ладу на нові.

Секретар міської ради Олена Заіка повідомила, що на території містаv зареєстровано випадок захворювання на сказ мешканцем міста. Квартальні отримали пам`ятки для розповсюдження серед населення з інформацією про першочергові дії у разі укусів безпритульних, домашніх чи диких тварин.


adm. - 18.05.2016.