Logo

Telegram
Facebook

Синельниківська школа культури та мистецтв відзначила 55 - річний ювілей


Урочистості з нагоди цієї вагомої дати відбулися 20 травня 2017 року у концертній залі школи.

Привітати педагогічний та учнівський колективи прийшли: секретар міської ради Олена Заіка, заступник міського голови Тетяна Кучерук, начальник міського відділу культури та туризму міської ради Надія Красюк, директори музичних шкіл: з м.Павлограда – Вікторія Осєнняя (школа №1) та Анатолій Таранець (школа №3), Васильківської школи – Олександр Безуглий, викладач Дніпропетровського художнього коледжу Микола Герасименко, Почесний громадянин міста Людмила Чабаненко, випускники закладу різних поколінь, викладачі-ветерани, шанувальники творчості талановитих педагогів та їх вихованців.

Звертаючись до великої шкільної педагогічної, батьківської та учнівської громади, заступник міського голови Тетяна Кучерук зазначила, що школа культури та мистецтв є візитівкою культурної складової міста Синельникового. Сьогоднішній ювілей - це п'ятдесят п'ять років професійного росту, це - багато випускників, це - батьківська радість від того, що їхні діти стали естетично освіченими. "Ми горді від того, що на конкурсах різних рівнів вихованці школи здобувають перемоги", - відмітила заступник міського голови. - У наш непростий для країни час школа є своєрідним острівцем світлої надії на перемогу України у боротьбі за свій суверенітет, адже саме українська нація є найбільш співучою у світі. Тож хай завжди ця зала буде переповнена глядачами!".

Секретар міської ради Олена Заіка подякувала педагогам та їхнім учням за внесок у розбудову культури України, адже для кожного улюблена справа є не лише роботою, а навіть цілим життям. Побажала всім натхнення, добра та досягти нових вершин.

Начальник відділу культури та туризму міської ради Надія Красюк висловила слова подяки вчителям школи за невтомну працю, за любов, яку кожен дарує дітям. Побажала всім сил, терпіння, вдячних учнів.

Представники міської влади вручили директору школи Валерію Артемову подарунки: сертифікат на музичні інструменти від міського голови Дмитра Зражевського, сертифікат на мультимедійне обладнання від депутата Дніпропетровської обласної ради Святослава Олійника та великий святковий торт.

З нагоди свята, за вагомий внесок у розвиток підростаючого покоління Синельникового викладачі та працівники школи були нагороджені відзнаками міського голови Дмитра Зражевського та міського відділу культури та туризму.

У свою чергу, керівник школи Валерій Артемов подякував керівництву міста, депутату Дніпропетровської обласної ради Святославу Олійнику за всіляку підтримку закладу, який на сьогодні тримає високий рівень: з дев’яноста музичних шкіл Дніпропетровської області, за результатами атестації, одинадцять мають оцінку "відмінно", в тому числі і Синельниківська школа культури та мистецтв.

Окремі слова вдячності директор школи висловив на адресу ветеранів праці, які сьогодні вже знаходяться на заслуженому відпочинку. Кожному була вручена подяка від адміністрації закладу та квіти.

Теплі слова пролунали і на адресу усіх батьків та меценатів, які допомагають школі вирішувати всілякі питання.

У хвилині мовчання присутні схилили голови перед світлою пам'яттю всіх, хто став частиною історії школи та не дожив до цього дня, проте вічно житиме у серцях вдячних учнів. Очолив поіменний список фундатор школи Іван Терентійович Ковтун...

А далі були незабутні музичні вітання, переплетені зі спогадами викладачів та учнів школи різних поколінь.

Бурні оплески у глядачів викликали виступи: випускника школи 2017 року Данила Кавері, тріо акордеоністів (кер. Ігор Білий), ансамблю бандуристів "Весняночка" (кер. Ірина Паламарчук) , ансамблю скрипалів (кер. Антоніна Головань), ансамблю саксофоністів (кер.Олександр Губаренко), естрадного ансамблю "Остророжно: дети!" (кер. Валентина Луценко), викладача школи, Заслуженого працівника культури України Ігора Білого, випускників школи попередніх років - Галини Крупської, Владислава Денисова, Олексія Курілова, творчих тандемів з числа дітей та викладачів школи.

Неперевешеним став виступ гостя з м.Дніпро Миколи Герасименко, у виконанні якого прозвучала популярна українська пісня "Два кольори".

Завершилося свято, та історія школи продовжується. Сьогодні освіту в школі здобувають близько трьохсот синельниківців з числа дітей та підлітків.

Злагода у колективі між учнями та педагогами, синтез різних видів мистецтва, нові пошуки та проекти і їх розв’язання – це все запорука того, що Синельниківська школа культури та мистецтв завжди буде осередком дитячої творчості, який виховує у своїх учнях повагу до народних звичаїв, традицій, національних цінностей українського народу та світової культури.

На наступний 2017-2018 навчальний рік Синельниківська школа культури і мистецтв проводить новий набір учнів на такі музичні інструменти: фортепіано, баян, акордеон, гітара, скрипка, саксофон, труба, блок-флейта, бандура, а також в класи хореографії та образотворчого мистецтва. Вступні іспити відбудуться 06 та 07 червня 2017 року в приміщенні ШКМ в кл. №12 о 10.00 год.

img-0285.jpg
img-0315.jpg
img-0405.jpg
img-0372.jpg
img-0418.jpg
img-0522.jpg
img-0554.jpg
img-0565.jpg
img-0596.jpg
img-0601.jpg
img-0606.jpg
img-0614.jpg
img-0620.jpg
img-0637.jpg


adm. - 22.05.2017.