Logo

Telegram
Facebook

Синельниківщина вшанувала учасників бойових дій на території інших держав


15 лютого щороку український народ віддає глибоку шану учасникам миротворчих операцій у різних «гарячих» точках світу.

Заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав цього дня пройшли і в місті Синельниковому: в актовій залі Синельниківської школи культури та мистецтв відбулися урочистості та тематичний концерт. У заході взяли участь: воїни – інтернаціоналісти міста та Синельниківського району, члени ветеранських організацій: Синельниківського міського осередку Всеукраїнської громадської організації «Ніхто, крім нас» та Синельниківської міської організації Дніпропетровської області об`єднання ветеранів Афганістану Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), ветеранів – прикордонників, старшокласники загальноосвітніх навчальних закладів міста.

Слова вдячності ветеранам локальних війн за героїзм, високу громадянську відповідальність, проявлені під час виконання військової присяги в інших країнах, від імені міського голови Дмитра Зражевського, депутатського корпусу, себе особисто висловила секретар міської ради Олена Заіка. «Ризикуючи своїм життям, ви чесно виконували присягу, забезпечували спокій та стабільність у багатьох країнах, чим заслужили визнання і вдячність їхніх народів. Тисячі вихідців з України пройшли крізь вогонь Афганської війни, що принесла нам численні трагедії та біль утрат. Ми пам'ятаємо і завжди пам'ятатиме про загиблих. Дякую всім ветеранам-інтернаціоналістам за сумлінне виконання військового обов’язку та мужність, патріотичне виховання молодого покоління! Бажаю вам і вашим рідним міцного здоров'я і мирного неба, добра, здійснення усіх задумів, нових досягнень на благо України!».

Вітальні слова на адресу воїнів-інтернаціоналістів також висловив заступник голови Синельниківської районної державної адміністрації Сергій Бірюков.

Володимир Барановський, депутат міської ради, голова ради ветеранів прикордонників міста, звертаючись до учасників заходу, наголосив на ролі прикордонних військ у подіях 29-річної давнини в Республіці Афганістан.

З нагоди пам’ятного дня, учасники бойових дій на території інших держав були відзначені медаллю міського голови Дмитра Зражевського «За оборону рідної держави», грамотами керівництва Синельниківської районної адміністрації та районної ради, Східно-регіонального управління прикордонних військ.

11.jpg
8.jpg

Пам`ять про тих, хто загинув на афганській землі, хто пішов із життя після повернення з гарячих точок, учасники заходу вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя пам`ятного знаку воїнам-афганцям, розташованого у центрі міста.

Творчі колективи Будинку науки і техніки локомотивного депо та міського центру дитячої та юнацької творчості до уваги присутніх представили тематичну концертну програму. Пісні у виконанні талановитих виконавців не залишили байдужими нікого.

25.jpg
9.jpg
13.jpg

У цей день представники міської влади та громадськості відвідали могили чотирьох воїнів-інтернаціоналістів, чиє життя обірвалося на афганській землі. Теплий комфортабельний автобус на благодійних засадах надало приватне підприємство "Зігфрід- М" в особі керівника Олександра Мірошниченка.

У закладах освіти проведено тематичні заходи за участю воїнів-афганців. Напередодні цього дня цікаві змістовні зустрічі учнів старших курсів з воїнами-інтернаціоналістами відбулися у Синельниківському професійному ліцеї.

13 лютого 2018 року у спортивній залі загальноосвітнього навчального закладу №2 серед збірних команд учнів шкіл міста та навчально-виховного комплексу пройшли спортивні змагання з міні-футболу на Кубок Пам’яті загиблих воїнів-інтернаціоналістів Афганістану. У запеклій боротьбі найсильнішою виявилася команда футболістів загальноосвітнього навчального закладу №3.

4.jpg

24 лютого поточного року на базі Синельниківської дитячо-юнацької спортивної школи серед молоді та юніорів відбудеться турнір з боксу, присвячений 29-й річниці виведення військ із Афганістану.


adm. - 15.02.2018.