Logo

Telegram
Facebook

Синельниківщина вшанувала пам’ять ліквідаторів на ЧАЕС


У рамках заходів до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, біля пам’ятного знаку землякам-ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС зібралися мешканці міста та району, щоб вшанувати тих, хто двадцять дев’ять років потому піднявся на боротьбу з вогняною стихією, що вибухнула внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

За участю міського голови Дмитра Зражевського, голови Синельниківської райдержадміністрації Олександра Шабанова, ієрея, клірика Свято-Миколаївського храму Андрія Шевченка, посадових осіб місцевого самоврядування міста та Синельниківського району, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та членів їх сімей, громадськості міста тут відбувся мітинг.

Від імені мешканців Синельниківщини Олександр Шабанов подякував ліквідаторам аварії міста та району за внесок у боротьбу з невидимим ворогом, зазначив, що кожен з честю виконав свій обов’язок і сьогодні є прикладом для підростаючого покоління як треба служити на благо Вітчизни.

Пам’ять ліквідаторів, які пішли з життя, та всіх, хто став жертвою атома, присутні вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку чорнобильцям.

Священнослужитель Андрій Шевченко відслужив панахиду за загиблими внаслідок жахливої техногенної катастрофи.

Для довідки:

Сьогодні в місті проживає 175 городян, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Серед яких:

92 – безпосередніх учасників ліквідації наслідків аварії;

24 – інваліди, інвалідність яких пов’язана з роботами по ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;

15 - дітей, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи;

9 – вдів.

На превеликий, жаль 72 учасники ліквідації аварії на ЧАЕС вже пішли з життя.

pb011470.jpg
pb011479.jpg
pb011485.jpg
pb011461.jpg


adm. - 14.12.2015.