Logo

Telegram
Facebook

Синельниківці вшанували вшанували пам'ять жертв війни


09 травня 2015 року синельниківці вшанували пам'ять жертв війни, висловили слова вдячності ветеранам, які здобули перемогу над нацизмом. Мітинги за участю представників міської влади, ветеранів, нинішніх захисників Вітчизни, представників підприємств, установ та організацій міста, молоді відбулися на чотирьох братських могилах, розташованих на території міста.

Міський голова Дмитро Зражевський взяв участь у мітингу та покладанні квітів, що відбулися біля Меморіалу Слави в центральній частині Синельникового. "Висловлюю повагу і слова великої вдячності живим свідкам тієї війни – ветеранам, які внесли особистий внесок у перемогу над нацизмом; працівникам тилу, дітям війни, всім, хто допоміг відродити з руїн зруйновані міста та села у мирний післявоєнний час, - сказав міський голова у своєму вітальному слові. - Живіть ще довго серед нас! Ви для нас є прикладом мужності, героїзму, самовідданості!"

На превеликий жаль, сьогодні українська земля знову опинилася під загрозою втрати територіальної цілісності та суверенітету. Керівник міста подякував нинішнім захисникам Вітчизни – нащадкам воїнів - переможців у Другій світовій війні за мирне небо над Синельниківщиною, закликав усіх об'єднати зусилля задля відновлення миру та спокою на українській землі. Побажав усім мирного неба, добра та злагоди.

Також слова вдячності на адресу ветеранів та військовослужбовців, які повернулися до міста зі сходу України, висловили військовий комісар Геннадій Калінін та голова міської організації Ради ветеранів України Євген Скрипник.

До синельниківців звернулися і представники молодого покоління - вихованці центру дитячої творчості, які запевнили, що свято зберігатимуть пам'ять про мужніх дідів та прадідів, прийматимуть найактивнішу участь у захисті рідної землі, реалізації планів, спрямованих на розбудову України, як європейської держави.

Пам’ять жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до Вічного вогню.


adm. - 12.05.2015.