Logo

Telegram
Facebook

Синельниківці вшанували ветеранів та пам'ять про жертв Другої світової війни


09 травня 2016 року синельниківці вшанували пам'ять жертв Другої світової війни, висловили слова вдячності ветеранам, які здобули перемогу над нацизмом 71 рік потому. Мітинги за участю представників керівництва міської влади, ветеранів, нинішніх захисників Вітчизни, представників підприємств, установ та організацій міста, молоді відбулися на чотирьох братських могилах, розташованих на території міста.

Заступник міського голови Тетяна Кучерук взяла участь у мітингу та покладанні квітів, що відбулися біля Меморіалу Слави в центральній частині Синельникового. Представник міської влади зазначила, що сьогодні в місті проживає 547 ветеранів Другої світової війни, серед яких 21 – безпосередній учасник бойових дій. На превеликий жаль, кожного року свідків тих страшних подій стає все менше і менше, проте пам’ять про їх мужність, героїзм в серцях земляків буде жити вічно. Від імені міського голови Дмитра Зражевського Тетяна Кучерук висловила слова подяки ветеранам, які внесли особистий внесок у перемогу над нацизмом, працівникам тилу, дітям війни, всім, хто допоміг відродити зруйновані міста та села у мирний післявоєнний час.

Тетяна Кучерук подякувала нинішнім захисникам Вітчизни – нащадкам воїнів - переможців у Другій світовій війні за сумлінне виконання військового обов’язку по захисту територіальної цілісності та суверенітету України. Побажала добра та злагоди, щоб якомога швидше на українській землі знову відновилися мир та спокій.

Також щирі слова вітання на адресу ветеранів та військовослужбовців, які повернулися до міста зі сходу України, висловили заступник Синельниківського військового комісара Євгеній Швець та голова міської організації Ради ветеранів України Євген Скрипник.

Від підростаючого покоління синельниківців виступила учениця 1 класу Синельниківського навчально-виховного комплексу Глафіра Волобой. Дівчина подякувала сивочолим дідусям та прадідам за їхній подвиг, запевнила, що онуки ще довго будуть зберігати пам’ять про тих, хто звільнив рідну землю від ворога.

Пам’ять жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до Вічного вогню.

p3180218.jpg
p3180238.jpg
p3180247.jpg
p3180280.jpg
p3180284.jpg
p3180259.jpg
1p3180227.jpg
p3180293.jpg


adm. - 10.05.2016.