Logo

Telegram
Facebook

Синельниківці вшанували пам’ять жертв голодоморів


Кожного року в черверту суботу листопада в Україні проводяться заходи по вшануванню пам’яті жертв голодоморів.

Цього року виповнюється 85 років Голодомору 1932-1933 років. Це – одна з найбільш трагічних сторінок новітньої історії України.

У рамках заходів, у місті Синельниковому, на кладовищі східної сторони, за участю міського голови Дмитра Зражевського, працівників структурних підрозділів міської ради, представників громадськості відбулося покладання траурних вінків до пам`ятного знаку жертвам Голодомору 1932-33рр.. Пам’ять жертв геноциду Українського народу - Голодомору 1932-1933 років, голодоморів 1921-1922, 1946-1947 років в Україні присутні вшанували хвилиною мовчання.

Синельниківці також долучитися до загальнонаціональної хвилини мовчання та акції «Засвіти свічку»: увечері 24 листопада на підвіконнях засвітили свічку - вогник скорботи та надії, що об`єднав всіх громадян навколо пам`яті про загиблих.

У релігійних організаціях міста відбулися поминальні панихиди по жертвах голодоморів.

Напередодні цього дня в загальноосвітніх закладах міста проведено уроки пам’яті «І запалали свічки пам’яті та скорботи», «Кривава ціна українського хліба 20-30-х років ХХ століття» з переглядом документальних фільмів, презентацій.

У шкільних бібліотеках оформлені виставки документальної та художньої літератури «Скорботні сторінки минулого», проведені тематичні екскурсії до шкільних куточків пам’яті «Пам'ять, скорбота, єднання».

У міській дитячій бібліотеці для учнів проведені заходи: виставка однієї книги: «Свіча Голокосту не згасне» (по книзі Е.Заржицької «Три сходинки Голодомору»); виставка-реквієм: «Жорстокі миттєвості Голодомору»; День пам’яті і скорботи: «Землі моєї скорботні роки».

340.jpg


adm. - 26.11.2018.