Logo

Telegram
Facebook

Синельниківці долучилися до всесвітньої щорічної акції „Walk for Freedom/Хода за свободу”


18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом започатковано як Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини.

Сучасне рабство – це міжнародний злочин, який вражає усі нації, та впливає на людей усіх рівнів достатку. За оціночними даними Представництва МОМ тільки в Україні за час незалежності 230 тис. українців постраждали від торгівлі людьми. Українці потрапляють в тенета цього злочину не лише в Україні, але й у Росії, Польщі, інших країнах Європи, Туреччині, США, країнах Центральної Азії та Близького Сходу.

З метою інформування громадян України про цю проблему, 18 жовтня в Україні також проходить всесвітня щорічна акція „Walk for Freedom/Хода за свободу” з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

Минулого року до акції приєдналося 400 міст в 50 країнах світу. В Україні в 2018 році до цієї благородної акції долучаються усі обласні центри та міста країни. Небайдужі громадяни виходять на вулиці своїх міст аби об’єднати зусилля для подолання хвороби 21-го століття – сучасного рабства. В цьому році до акції вперше долучилися і синельниківці.

Цей захід не є протестом, це мовчазна і мирна хода, яка проходить вже п’ять років поспіль на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз знаходяться у рабстві.

Акція проходить під патронатом Міністерства соціальної політики України і спрямована на підняття рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему та небезпеку, яку вона становить.

img-20181018-150243.jpg


adm. - 18.10.2018.