Logo

Telegram
Facebook

Школи Синельникового до нового навчального року - готові!


Такий висновок зробили члени комісії з перевірки готовності дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів міста до роботи в 2015/2016 навчальному році, побувавши в кожному загальноосвітньому навчальному закладі міста.

Основна увага при перевірці зверталася на стан систем опалення, покрівель, якість поточних та капітальних ремонтів, стан їдалень, харчоблоків, прилеглих територій, вигляд фасадів шкільних будівель, впорядкованість квітників, озеленення територій; стан спортивних майданчиків, огорож, фінансово-господарську діяльність, навчально-методичне забезпечення закладів; річне та перспективне планування; дотримання санітарно-гігієнічних норм та вимог державного пожежного нагляду.

Підводячи підсумки об'їзду освітніх установ, міський голова Дмитро Зражевський, який очолював комісію, зазначив, що на сьогоднішній день усі навчальні заклади міста готові до роботи в новому навчальному році. Винятком є школа №4, де наразі тривають роботи по заміні 54 старих вікон на сучасні за рахунок коштів з міського бюджету. Проте ці роботи будуть завершені вже до 25 серпня. "Я дуже задоволений роботою всіх педагогічних колективів, - сказав міський голова. - В усіх навчальних закладах міста виконано великий обсяг робіт з проведення поточних ремонтів приміщень та упорядкування прилеглих до них територій. Висловлюю слова вдячності всім працівникам шкіл, дитячо-юнацької спортивної школи. На особливі слова подяки заслуговують батьки учнів, які всіляко допомагають закладам. Проте ми повинні зробити все можливе, щоб максимально зменшити участь батьків у розв’язанні матеріально-технічних проблем закладів освіти".

"Цього року на потреби освітянської галузі ми спрямували близько 2,5 млн.грн. з міського бюджету. Прагнемо, щоб наші діти навчалися в комфортних умовах, теплі. То ж за ці кошти виконали роботи по заміні старих вікон на нові в школах №1,3, 6. Відтепер тут усі вікна сучасні, дозволять зберегти тепло. Незабаром до цього списку приєднається і школа №4.

Вирішили і глобальну проблему школи №1: виконали капітальний ремонт покрівлі. До початку опалювального сезону буде реконструйовано одну з більших котелен промислового типу - котельню школи №5.

Розуміючи значимість підростаючого покоління для міста і країни, питання функціонування шкіл та дитячих садків і в подальшому будуть на особливому контролі міської влади.

Наразі вивчаємо пропозицію мешканців східної частини міста щодо реорганізації школи №6 у навчально-виховний комплекс "школа-сад" шляхом відкриття тут двох груп для маленьких синельниківців.

У перспективному плані і проведення робіт ІІ черги реконструкції навчально-виховного комплексу (колишньої школи №7). За умови надходження фінансування з державного бюджету, тут буде проведено заміну старих вікон, що залишилися, на металопластикові, ремонт покрівлі, другої спортивної зали, утеплення фасаду. В подальшому тут плануємо відкрити відділення спортивної дитячо-юнацької спортивної школи.

Головним завданням на наступні роки для школи №5 є заміна вікон, ремонт системи опалення.

При підтримці заступника голови Дніпропетровської ОДА Святослава Олійника в закладах освіти міста, де функціонують промислові котельні, в подальшому плануємо встановлювати автономні топкові, які дозволять зекономити 30% енергоресурсів по кожному закладу", - окреслив плани на майбутнє керівник міста.

За наслідками огляду будуть підписані відповідні акти готовності навчальних закладів міста до роботи в 2015/2016 навчальному році. Одночасно ведеться робота щодо визначення переможців міського конкурсу з даного питання.

p7120136.jpg
p7120210.jpg
p7120153.jpg
p7120201.jpg
p7120143.jpg
p7120159.jpg
p7120173.jpg
p7120185.jpg
p7120271.jpg


adm. - 14.08.2015.