Logo

Telegram
Facebook

Семінар-нарада для квартальних


03 квітня 2018 року для голів квартальних комітетів міста під головуванням секретаря міської ради Олени Заіки проведено черговий семінар-нараду.

Першим у черзі денній присутні обговорили питання про призначення субсидій.

Світлана Бутурлакіна, начальник відділу грошових виплат і компенсацій управління праці та соціального захисту населення міської ради, надала роз’яснення щодо терміну опалювального періоду для індивідуального опалення. Зокрема повідомила, що розмір субсидії на опалювальний сезон для домогосподарств, які використовують природний газ та електричну енергію для індивідуального опалення, розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно. Житлова субсидія призначена по квітень 2018 року включно, але для тих домогосподарств, які використовують природний газ та електричну енергію для індивідуального опалення, в квітні поточного року буде проведено перерахунок субсидії, де витрати на газ та електроенергію будуть розраховані за 15 діб.

Крім того, за квітень 2018 року буде проведено перерахунок субсидії в зв’язку зі зміною тарифу на водопостачання.

Автоматичний перерахунок діючих субсидій на новий термін: з травня 2018 року по квітень 2019 року, буде проведено в травні поточного року.

Консультації щодо призначення(перерахунку) субсидії можливо отримати за адресою: м. Синельникове, вул. Довженка, 36, каб. № 2, або за тел.: 0634665761 (інформатор).

Про актуальні вимоги чинного законодавства України з питань паспортизації квартальним доповіла Євгенія Козубська – провідний спеціаліст Синельниківського районного сектору ГУДМС України в Дніпропетровській області. Так відповідно до законодавства України, кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України. Наразі це ID-картка – документ, що замінить паперовий паспорт. Разом із ID-карткою видають паперовий документ - витяг з реєстру про місце проживання особи.

ID-картка видається також у всіх випадках, коли необхідна заміна паспорта - втрата, крадіжка, псування, зміна прізвища або інших даних особи власника документа, досягнення нею 25 чи 45 років.

Квартальні поскаржилися на великі черги у Синельниківському підрозділі міграційної служби, на що Євгенія Козубська відповіла, що спеціалісти приймають громадян згідно з електронною чергою, до якої можна записатися на сайті міграційної служби, та до 6 громадян із поточної черги («сьогодні на сьогодні»). У цьому випадку і доводиться чекати у підрозділі.

З роботою комунального закладу охорони здоров’я «Синельниківський центр первинної медико-санітарної допомоги Синельниківської міської ради» голів кварткомів ознайомила його керівник Олена Сачко. Особливу увагу головний лікар звернула на те, що з 02 квітня 2018 року українці можуть вільно обрати лікаря, який надає первинну медичну допомогу: терапевтів, педіатрів чи сімейних лікарі. Для цього необхідно звернутися до медичного закладу та підписати декларацію - документ, який підтверджує, що пацієнт хоче обслуговуватись саме тут в обраного лікаря.

Громадяни вільні у своєму виборі – не мусять підписувати декларацію за місцем прописки чи проживання. Однак лікар може відмовити вам у підписанні декларації, якщо він уже набрав оптимальну кількість пацієнтів: сімейний лікар може обслуговувати 1 800 пацієнтів, терапевт – 2 000, педіатр – 900. Декларація фактично є формою заяви і діє доти, поки пацієнт не вирішить змінити свого лікаря.

Необхідною умовою для обрання лікаря є підключення обраного людиною медичного закладу до системи «Електронне здоров'я». Впізнати заклад, де вже підписують декларації, можна за наліпкою «Тут можна обрати свого лікаря».

У місті Синельниковому первинну медичну допомогу надають три амбулаторії комунального закладу охорони здоров’я «Синельниківський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Синельниківської міської ради». Амбулаторія №1 розташована по вулиці Гагаріна, 3 (територія колишньої вузлової лікарні на ст.Синельникове-2), амбулаторія №2 – по вулиці Миру, 52 ( в приміщенні Синельниківської центральної районної лікарні) та амбулаторія №3 – по вулиці Виконкомівській, 32.

За інформацією керівника міського центру первинної медико-санітарної допомоги Олени Сачко, наразі завершується підготовчий етап: обладнання амбулаторій інтернет-зв’язком, необхідною оргтехнікою, де вже найближчим часом на дверях синельниківських медичних закладів з’являться відповідні наліпки.

Термін подання декларації – необмежений. Поспішати не потрібно – кінцевого терміну підписання декларації не має, і швидкість – не головне в цьому процесі. Головне – якість і свідомість вибору.

Квартальні отримали списки лікарів, які працюють в міських амбулаторіях , щоб ознайомити і мешканців своїх кварталів. Дана інформація вже цього тижня буде надрукована в місцевих ЗМІ, вже розміщена на офіційному веб-сайті міської ради.

Потім квартальні розглянули низку комунальних питань. Так головний інженер Синельниківського міського комунального підприємства «Водоканал» Іван Нагорняк повідомив квартальним, що з 14 квітня 2018 року в місті діятиме новий тариф на воду – 15,89 грн. (відповідне рішення прийняв виконавчий комітет міської ради 23 березня 2018 року). Діючий тариф не переглядався ще з 2015 року і на сьогоднішній день не відповідає реальній собівартості. Та це не останнє підвищення у цьому році. На сьогоднішній день постачальник води – «Дніпро-Західний Донбас» вже підвищів ціну покупної води на 3,5 грн на 1 куб.м., на рівні держави збільшено розмір мінімальної заробітної плати. Це не враховано у новому тарифі.

Та найбільше питань квартальні адресували Олені Карвель - логісту товариства з додатковою відповідальністю «Дніпрокомунтранс», яке займається вивезенням твердих побутових відходів в м. Синельниковому. Квартальні обурені роботою підприємства, яке має утримувати місто в чистоті згідно умов підписаного договору. Та ситуація наразі зовсім інша: через переповнені контейнери (а їх тільки у приватному секторі 165), купи сміття навколо них, в місті виникли міні- сміттєзвалища. Представник підприємства пояснила, що така ситуація виникла через складні погодні умови, снігові опади, що були у березні, наразі екіпажи сміттєприбиральних машин входять у графік, ситуацію буде виправлено. Свої зауваження та запитання синельниківці можуть висловлювати за телефонами: диспетчери - 0676228180, 0675028970, приймальня директора -(056)776577, «гаряча» телефонна лінія - 0800306700.

Володимир Лобанов, начальник комунального підприємства «Ритуальна служба», розповів про роботу щодо підготовки кладовищ до поминальних днів. Зокрема повідомив, що підприємством ведеться робота по прибиранню територій трьох кладовищ, завезення піску та грунту, встановлення контейнерів для сміття.

Виконуюча обов’язки начальника управління ЖКГ та комунальної власності міської ради Оксана Смірнова повідомила, в місті розпочаті роботи щодо благоустрою та наведенню належного санітарного стану, відновлюється така форма роботи як «чистий четвер». Закликала мешканців приватного сектору не залишатися байдужими і навести лад біля своїх дворів.

Наприкінці засідання, вже традиційно, привітали іменинників, які відзначили дні народження у період між нарадами.


adm. - 04.04.2018.