Logo

Telegram
Facebook

Семінар-нарада для квартальних


20 лютого 2018 року під головуванням секретаря міської ради Олени Заіки для голів квартальних комітетів проведено семінар-нараду.

На початку засідання Світлана Бутурлакіна, начальник відділу грошових виплат і компенсацій управління праці та соціального захисту населення міської ради, ознайомила квартальних зі змінами у призначенні житлової субсидії на новий термін. Зміни стосуються отримувачів субсидії, в родинах яких є діти, які досягли 14 років. Таких субсидіантів у місті 632.

"Якщо до складу зареєстрованих у домогосподарстві входять особи, які досягли 14-річного віку, для призначення житлової субсидії на новий термін всім субсидіянтам необхідно надати до управління праці та соціального захисту населення дані паспорту осіб віком від 14 до 18 років та дані ідентифікаційного коду. Якщо в дитини віком від 14 років немає паспорта, субсидії родина не отримає!" - наголосила Світлана Бутурлакіна. Документи необхідно надати за адресою: м. Синельникове, вул. Довженка, 36, каб. № 2 до 01.05.2018. Наразі спеціалісти управління проводять інформаційну кампанію серед населення, звертаються за допомогою до голів квартальних комітетів довести до відома громадян цю важливу інформацію, щоб нарахування субсидії таким родинам все ж таки відбулося.

Анатолій Соболь, начальник управління ветеринарної медицини в Синельниківському районі, повідомив, що в місті у лютому поточного року виявлено випадок захворювання кота на сказ. Кіт проживав у громадянки - мешканки східної частини Синельникового. На даний час жінка знаходиться на лікуванні у Синельниківській центральній районній лікарні. ЇЇ життю нічого не загрожує. Наразі працівники управління проводять вакцинацію тварин безкоштовно, господарі сплачують лише реєстраційний збір у розмірі 5 грн. Головне, щоб мешканці не чинили опору та допускали ветлікарів до тварин.

Щоб не допустити спалаху сказу, що відбувається кожні 5-6 років, Анатолій Соболь закликає громадян дотримуватися простих правил: раз на рік робити тваринам щеплення, а в разі укусу - не приховувати цього факту, негайно звертатися до ветеринарної служби та до центральної районної лікарні. "Сказ – це смертельне захворювання, як для тварин, так і людини. Інкубаційний період сказу може варіюватися. Стовідсотково діагностувати хворобу у тварин можна лише при лабораторному дослідженні мозкових тканин. Для людини головне здійснити імунізацію в перші години після укусу, не ігнорувати профілактичні заходи", - наголошує головний ветлікар та просить квартальних посприяти у розповсюдженні цієї важливої інформації серед мешканців міста.

Керівник Синельниківського бюро правої допомоги Микола Черваньов та спеціаліст Юлія Лакіза проінформували присутніх про загальнонаціональний правопросвітницький проект "Я маю право!". Проект реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції.

Мета проекту – підвищити юридичну грамотність українців та сформувати правову культуру в суспільстві. З різних правових питань можна звертатися до Синельниківського бюро правої допомоги, розташованого у приміщенні "Укрпошти" за адресою: вул.Богми, 4а. Тут синельниківцям нададуть безкоштовні консультації, а громадяни пільгових категорій, у разі необхідності, можуть скористатися послугами адвокатів (за рахунок держави).

Також Юлія Лакіза повідомила, що з 06 лютого 2018 року вступив у силу Закон України «Чужих дітей не буває». Новий закон посилює відповідальність злісних неплатників аліментів, борг яких перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців. З моменту вступу в дію закону злісних неплатників обмежено у праві керування транспортними засобами, у праві користування вогнепальною зброєю та у праві полювання. Спрощується порядок встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду боржника за межі України. Законом на виконавця покладається обов’язок встановлювати таке обмеження без участі суду.

Присутні обговорили також питання щодо роботи підприємства «Дніпрокомунтранс» по організації та вивезенню твердих побутових відходів у приватному секторі міста. Особливих зауважень до роботи підприємства останнім часом у квартальних не було. Невирішеним залишається питання щодо організації вивозу гілок з дерев та великогабаритних твердих відходів, які мешканці міста залишають поблизу контейнерів.

Наприкінці засідання голови квартальних комітетів озвучили низку проблемних питань, що виникли на кварталах у період між семінарами та визначилися з алгоритмом дій щодо їх вирішення спільно із міською владою.


adm. - 20.02.2018.