Logo

Telegram
Facebook

Семінар-нарада для квартальних


У міськвиконкомі для голів квартальних комітетів міста проведено семінар-нараду. У заході взяв участь міський голова Дмитро Зражевський.

На початку засідання Марина Батраченко - керуюча відділенням №10003/0385 філії АТ «Ощадбанк» в місті Синельниковому ознайомила присутніх із державною програмою енергоефективності для населення за участі банку. «Теплими кредитами» від «Ощадбанку» в місті у минулому році вже скористалися близько п’ятидесяти городян. За рахунок програми «Ощадний дім» можна придбати котли (крім газових та електричних), обладнання та матеріали для проведення робіт з теплоізоляції зовнішніх стін, горищ, покрівель, фундаментів, двері, вікна, тобто все, що сприятиме утепленню будинку чи квартири, енергозбереженню. Придбати необхідні матеріали чи прилади можна у магазинах як міста, так і поза його межами. Для оформлення кредиту необхідно надати до банківської установи рахунок-фактуру на обраний котел або енергозберігаюче обладнання(матеріали) з даного магазину, паспорт громадянина України, податковий номер, довідку про отримання субсидії (якщо громадянин отримує допомогу від держави), документ про отримання доходів за останні 6 місяців. Кредит видається на 3 роки. Розмір відшкодування від суми кредиту становить від 20 до 70%. Урядову програму пролонговано на 2016 рік.Працівники відділення чекають на городян для співпраці.

Світлана Бутурлакіна - начальник відділу грошових виплат і компенсацій управління праці та соціального захисту населення міської ради повідомила, що на сьогоднішній день в місті налічується 6026 сімей, яким призначено субсидії на житлово-комунальні послуги. У зв’язку із закінченням опалювального сезону, з 01 травня буде проведено автоматичний перерахунок субсидій на літній період та новий опалювальний сезон. Синельниківці повинні пам’ятати, що при зміні складу сім’ї, доходів громадян, зареєстрованих у домоволодінні, необхідно повідомити орган соцзахисту для внесення відповідних змін.

Про важливість виконання громадянами України конституційного обов’язку - захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України у своєму виступі зазначив Євгеній Швець - заступник військового комісару Синельниківського військового комісаріату. Євгеній Швець наголосив на необхідності прибуття до військкомату осіб, які ухиляються від служби у лавах Збройних Сил України, для сплати штрафу у сумі 119 грн. та проходження медичної комісії. Дмитро Довженко, також заступник військового комісару, повідомив, що для вирішення всіх питань звертатися до військкомату можна з понеділка по четвер з 9.00 до 17.00 години та за телефоном:4-62-24. Також тут можна отримати детальну інформацію про військову службу за контрактом у Збройних Силах України.

З роботою Синельниківської міської організації Червоного Хреста України голів кварткомів ознайомили патронажні сестри організації Тетяна Павлюк та Світлана Стенько. Медпрацівники повідомили про те, що з 01 по 30 квітня 2016 року проходитиме Всеукраїнський місячник Червоного Хреста під гаслом: «Там, де потрібна допомога. Приєднуйся до руху Червого Хреста» та запросили долучитися до місячника всіх небайдужих громадян. Адже мета заходу – привернути увагу суспільства до проблем найбільш незахищених верств населення. Червоний Хрест має намір зібрати кошти, одяг, харчі, взуття, засоби гігієни, ліки та інші речі першої необхідності, щоб підтримати таких людей. У разі виявлення самотньо проживаючих осіб похилого віку, інвалідів різних категорій, які потребують сторонньої допомоги, квартальні можуть повідомити до міського територіального центру соціального обслуговування. Такі громадяни будуть включені до списку осіб, яким в подальшому міською організацією Червоного Хреста надаватиметься посильна допомога.

Про необхідність співпраці з мешканцями кварталів, головами квартальних комітетів говорила виконуюча обов’язки начальника служби у справах дітей міської ради Ольга Алуєва. Адже, на превеликий жаль, в місті є сім’ї, в яких батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків. З метою захисту прав малолітніх та неповнолітніх дітей, представник служби звернулася до квартальних, небайдужих громадян з проханням, у разі виявлення таких сімей, звертатися до служби з відповідними письмовими заявами, щоб соцпрацівники мали змогу вчасно вжити всіх необхідних заходів.

Євгенія Запара проінформувала присутніх про роботу Синельниківського міського комунального підприємства «ВО ЖКГ» щодо вивозу твердих побутових відходів з приватного сектору міста. Квартальні повідомили, про те, що мешканці кварталів обурені новими підвищеними тарифами на вивіз сміття. Міський голова Дмитро Зражевський наголосив, що тарифи є економічно обґрунтованими, не переглядалися вже тривалий час. Керівник міста зазначив, що роботу по укладанню угод підприємству «ВО ЖКГ» необхідно продовжувати і надалі, а громадяни можуть звернутися до міського управління праці та соцзахисту та оформити субсидію на цей вид послуг.

Також міський голова повідомив про те, що у квітні в місті розпочнуться роботи по ремонту доріг, мереж зовнішнього освітлення. Також з 01 квітня в місті будуть відновлені роботи по кільцюванню водопровідних мереж. У планах на цей рік – продовження робіт по реконструкції очисних споруд.

Дмитро Зражевський також зазначив, що незабаром до комунальної власності територіальної громади м.Синельникового буде прийнято комплекс «Вузлова лікарня станції Синельникове -2», на базі якого, в подальшому, планується відкриття міської амбулаторії.

Для використання у щоденній роботі, нотаріус Михайло Монич надав квартальним детальну інформацію про порядок оформлення довідок про склад сім’ї.


adm. - 22.03.2016.