Logo

Telegram
Facebook

Семінар-нарада для квартальних


Міський голова Дмитро Зражевський взяв участь у черговому семінарі-нараді з головами квартальних комітетів міста.

На початку засідання міський голова повідомив квартальним про кадрові зміни, що відбулися в міській раді у зв’язку з проведенням чергових місцевих виборів. Так секретарем міської ради обрано Олену Заіку (до повноважень якої входитиме питання щодо співпраці з квартальними), першим заступником міського голови - Володимира Яковіна, заступником міського голови – Тетяну Кучерук, керуючу справами виконавчого комітету міської ради – Лілію Журавель.

Більш детальну інформацію про результати виборів присутнім надала Ольга Приходько, начальник відділу ведення Державного реєстру виборців міської ради. Так участь у голосуванні 25 листопада 2015 року взяли 8681 виборців, 4612 з яких (53,13%) віддали свої голоси за Дмитра Зражевського. До складу міської ради обрано 34 депутати, зокрема від Синельниківської міської організації партії «Відродження» Дніпропетровської області - 12 осіб; від Синельниківської міської організації Партії «Опозиційний блок» - 9 депутатів; від Синельниківської міської організації політичної Партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» - 4 особи; від Синельниківської міської організації Партії «Батьківщина» - 4 депутати; від Синельниківської міської організації Партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» - 3 депутати; від Синельниківської міської організації Радикальної Партії Олега Ляшка в Дніпропетровській області – 2 депутати.

До Дніпропетровської обласної ради обрано Святослава Олійника від партії «Відродження» та Віталія Скворцова - від Радикальної Партії Олега Ляшка.

Голови кварткомів висловили побажання, щоб для більш ефективного вирішення проблем, що виникають на кварталах, за кожним був закріплений депутат міської ради. Міський голова зазначив, що робота в цьому напрямку вже розпочата і буде завершена у січні наступного року.

Про порядок призначення субсидій у 2015 році квартальним доповіла Світлана Бутурлакіна - начальник відділу грошових виплат і компенсацій управління праці та соціального захисту населення міської ради. Світлана Михайлівна повідомила, щона сьогоднішній день до управління звернулося 6 700 мешканців міста із заявами про призначення субсидії на житлово-комунальні послуги. 4 800 городян вже отримують допомогу від держави. Понад 1000 справ знаходиться ще в роботі. Представник управліннянаголосила, що призначення субсидії відбувається на підставі лише двох документів - заяви та декларації, які громадяни можуть подавати до органу соцзахисту як особисто, так і поштою. У декларації необхідно надавати відомості лише про осіб, які зареєстровані в даному домогосподарстві.

Також Світлана Бутурлакіна зазначила, що плату за житлово-комунальні послугинеобхіднообов’язково проводити до кінця кожного місяця. У разі виникнення переплати за рахунок економії послуг, необхідно перерахувати на розрахунковий рахунок підприємства, що надає послуги, 1 грн. і вказати фактичні показання лічильника (наприклад, якщо щомісячний обов’язковий платіж становить 80 грн., ана рахунку споживач має 2000 тис.грн., громадяни все одно маютьздійснити платіж).Для того, щоб не було непорозумінь, Світлана Михайлівна радить зпідприємствами – надавачами послуг, вести постійний діалог, чи то особисто, звернувшись в абонвідділи, чи то в електронному режимі черезвідповідні програми.

З роботою адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради квартальних ознайомила секретар комісії, головний спеціаліст юридичного відділу міської ради Єлізавета Тарабара, яка зазначила, що протягом 2015 року адмінкомісією було проведено 10 засідань, винесено 49 постанов по справах про адміністративні правопорушення, накладено стягнень у вигляді штрафів на суму 14101 грн.

Найчастіше мешканцями міста порушуються «Правила благоустрою, забезпечення чистоти, порядку та додержання тиші в громадських місцях міста Синельникове», відповідальність за порушення яких передбачена статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, санкція цієї статті передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 до 1360 гривень, а на посадових осіб та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від 850 до 1700 гривень.

Найбільш поширенішими є порушення: захаращення території загального користування; спалювання опалого листя, сухої трави чи гілок; зберігання на прибудинковій території будівельних матеріалів.

Право на складання протоколів про адміністративні правопорушення мають посадові особи, уповноважені на те виконавчим комітетом міської ради. Це - посадові особи синельниківських міських комунальних підприємств: «ЖЕК-1», «ЖЕК-2», «Водоканал», «ВО ЖКГ», а також інженер-еколог управління житлово-комунального господарства та комунальної власності міської ради, працівники Синельниківського відділу поліції.

Міський голова Дмитро Зражевський зазначив, що роботу комісії необхідно покращити, адже в місті ще є достатньо фактів не дотримання Правил благоустрою. У разі виявлення порушення, громадянина на перший раз треба попередити, якщо ж зауваження не буде усунено – складати протокол про адміністративне порушення.

Із програмою новорічно-різдвяних заходів голів квартальних комітетів ознайомила Надія Красюк - начальник відділу культури міської ради. Так 18.12.2015р. о 11.00 для дітей гостинно відкриє двері Будинок науки і техніки локомотивного депо, де відбудеться міське дитяче свято до Дня Святого Миколая. З 22.12.по 24.12.2015 у загальноосвітніх навчальних закладах міста пройдуть новорічні ранки для дітей молодшого і середнього шкільного віку та вечори для старшокласників. 23.12.2015 р. о 16.00 у Синельниківській школі культури та мистецтв відбудеться «Новорічний карнавал», а 23.12.2015 р. о 10.00 на стадіоні дитячо-юнацької спортивної школи - новорічні стрибки у висоту під музику.

25.12.2015 р. о 15.45 на центральній площі міста яскравими вогниками засяє Головна ялинка міста, а з 28.12 по 31.12.2015 р. та з 04.01.по 07.01.2016,14.01.2016 р. о 11.00 тут можна буде взяти участь у народних гуляннях, інших розважальних заходах.

Про роботу Синельниківського міського комунального підприємства «ВО ЖКГ» по вивозу твердих побутових відходів у приватному секторі міста доповів начальник Синельниківського міського комунального підприємства «Виробниче об’єднання житлово-комунального господарства» Валерій Швець, який зазначив, що сьогодні підприємство виконує 8 видів робіт. Вивіз сміття з приватного сектору в цілому проводиться згідно затвердженого графіка, проте затримки іноді виникають у зв’язку з погіршенням погодних умов. На наступний рік графік вивозу твердих побутових відходів не буде змінюватися.

Валерій Швець поділився радісною новиною: за кошти обласного бюджету для міста придбано сучасну підметально – прибиральну машину, яка полегшить роботу комунальників по прибиранню міста.

Наприкінці засідання міський голова Дмитро Зражевський надав відповіді на питання, що турбують квартальних, серед яких: чи приберуть працівники РЕМу гілки після обрізки дерев; щодо відновлення освітлення на окремих територіях міста; про вдосконалення роботи відділення «Ощадбанку» на мікрорайоні по вулиці Миру у зв’язку з чергами, які виникають наприкінці місяця, коли мешканці міста приходять до відділення, щоб здійснити платежі за комунальні послуги; про можливе підвищення тарифів на вивіз твердих побутових відходів; про реорганізацію державного закладу “Вузлова лікарня станції Синельникове 2” державного підприємства “Придніпровська залізниця ”.

По завершенню семінару-наради керівник міста подякував всім за спільну працю, спрямовану на створення комфортних умов приживання городян, побажав мирного неба, міцного здоров’я, гарного настрою у новому році.


adm. - 15.12.2015.