Logo

Telegram
Facebook

Семінар-нарада для квартальних


Під головуванням секретаря міської ради Тетяни Кучерук, за участю міського голови Дмитра Зражевського, проведено семінар-нараду з головами квартальних комітетів міста.

На початку засідання Тетяна Кучерук зазначила, що на сьогоднішній день одним із найбільш актуальним питанням для городян є призначення житлових субсидій. У міському управлінні праці та соціального захисту населення налагоджена чітка системна робота з відвідувачами. Працівники управління докладають максимум зусиль, щоб кожен громадянин зміг скористатися своїм правом на отримання соціальної допомоги від держави.

Зі змінами у призначенні субсидій у 2015 році присутніх ознайомила Ірина Солом’яна – завідувач сектору з питань призначення державних адресних допломог міського управління праці наголосила, що призначення субсидії відбувається на підставі лише двох документів - заяви та декларації, які громадяни можуть подавати до органу соцзахисту як особисто, так і поштою. Документи необхідно заповнювати українською мовою, чітко, розбірливо. Вірно вказати місце проживання, паспортні дані, ідентифікаційний код, особові рахунки в організаціях, що надають житлово-комунальні послуги.

У декларації необхідно вказати всі джерела доходів осіб, які зареєстровані у житловому приміщенні /будинку, за 2014 рік або за три місяці, що передують дню звернення до органу соцзахисту. В останньому випадку необхідно надати довідки про доходи (без податку на доходи фізичних осіб).

Збір інших відомостей, необхідних для призначення субсидій, проводитиметься шляхом здійснення запитів управління праці до відповідних органів, установ, організацій.

Бланки на оформлення субсидії громадяни отримають поштою до кінця вересня. У разі їх відсутності, бланки можна отримати в управлінні праці (вул.Радянська,36) або знайти на офіційному сайті Міністерства соціальної політики.

Для правильного заповнення заяви та декларації синельниківці можуть звертатися до управління. Щоб уникнути черги, можна записатися на прийом за телефонами: 4-22-50 або 4-21-70, або самостійно заповнити документи та надіслати їх поштою.

Начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Олена Захарова повідомила, що громадянам, яким призначена субсидія на 2014-2015, житлова субсидія на новий період призначається автоматично, тобто, скасовується необхідність надання нового пакету документів та звернення до управління праці. У разі обставин, які можуть вплинути на отримання житлової субсидії (зміни у складі зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, розмірі доходів), заявник зобов`язаний у місячний термін повідомити орган соцзахисту населення.

«Не треба боятися оформляти субсидію, - наголосила керівник управління праці Олена Захарова. - Необхідно використати своє право та отримати соціальну підтримку, що надає держава».

Також Олена Леонідівна повідомила, що з 1 липня 2015 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 389, якою затверджено Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

Відповідно до прийнятого Урядового рішення пільги на житлово - комунальні послуги, придбання палива та скрапленого газу, встановлення та користування квартирним телефоном надаються за умови, що середньомісячний дохід членів сім’ї пільговика, на яких розповсюджуються пільги в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (1710 грн.), з грудня - 1930 грн.). Громадянам, доходи яких перевищують вказані розміри, необхідно обов’язково звернутися за субсидією.

Виконуючий обов’язки начальника відділу архітектури та містобудування міської ради Анатолій Щербак повідомив, що нещодавно у міськвиконкомі відбулося засідання комісії з найменування та перейменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів та інших споруд. Під час засідання обговорені пропозиції щодо назв вулиць та провулків, які необхідно перейменувати відповідно до вимог Закону України від 09.04.2015 № 317-VIII «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», що надійшли від мешканців міста. Міський голова Дмитро Зражевський зазначив, що на сьогоднішній день, згідно вимог закону, в Синельниковому необхідно перейменувати 43 вулиці та 2 провулки. Наразі проводиться робота щодо вивчення громадської думки щодо тієї чи іншої назви. Керівник міста запросив долучитися до цієї роботи і мешканців приватного сектору міста, щоб разом визначити, яку саме нову назву краще присвоїти вулиці.

Ольга Приходько, начальник відділу ведення Державного реєстру виборців міської ради, повідомила, що 25.10.2015 відбудуться місцеві вибори. У зв’язку з цим, в місті розпочала роботу розпочала роботу Синельниківська міська виборча комісія Дніпропетровської області. Місто поділено на 34 територіальні виборчі округи, у день виборів працюватимуть 19 виборчих дільниць. Для того, щоб скористатися правом голосу, виборцям необхідно звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців Синельниківської міської ради, який знаходиться за адресою: вул. 40 років Жовтня, 14, кабінет 13 та перевірити свої персональні дані. При собі необхідно мати паспорт громадянина України. Телефони для довідок: 4-14-61, 4-22-58. Кожен, хто має доступ до мережі Інтернет, може відвідати «особистий кабінет виборця». Цей програмний ресурс функціонує на офіційному веб-сайті «Державний реєстр виборців» (www.drv.gov.ua). Також Ольга Приходько повідомила, що відповідно до постанови Центральної виборчої комісії змінено місцезнаходження виборчої дільниці, яка була розташована в дитячому садку № 10. Тобто мешканці будинків 26,28,30,31,32,33,35 по вулиці Миру на місцевих виборах 25.10.2015 будуть голосувати в спортивному залі середньої школи № 2.

Головний спеціаліст інженер-еколог управління житлово-комунального господарства та комунальної власності міської ради Інна Базікова зазначила, що з настанням осені частішають випадки спалюванням залишків листя, сухої трави, різного сміття. Згідно з пунктами 5.4.11.4, 6.4.15.9, 6.4.15.18 Правил благоустрою території міста Синельникове категорично забороняється випалювати суху рослинність, розпалювати багаття, спалювати листя, сміття тощо на території міста (території підприємств, організацій, домоволодінь, зелених насаджень та ін місця).

Порушення у сфері благоустрою та порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, видалення, утилізації тощо відповідно до ст.ст. 152, 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів (від 340 до 1360 грн ) і на посадових осіб та громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850-1700 грн ). Інженер- еколог закликає городян укладати договори з комунальними службами на вивіз листя, застосовувати найбільш безпечний спосіб утилізації опалого листя – компостування. Адже спалюючи суху рослинність, мешканці міста наносять шкоду як своєму здоров’ю, так і довкіллю.

Про святкові заходи, які будуть проводитися з нагоди відзначення 147-ої річниці від дня заснування м. Синельникового та 72-ї річниці з дня його визволення від нацистських загарбників присутнім доповіла Надія Красюк - начальник відділу культури та туризму міської ради. Надія Миколаївна повідомила, що заходи проходитимуть в місті 19 та 21 вересня. Заходи до Дня міста відбудуться у суботу, 19 вересня, на стадіоні дитячо-юнацької спортивної школи. О 16.30 гостинно відкриє двері дитяче містечко, де на дітлахів чекатимуть аніматори, ростові ляльки, спеціалісти по аквагриму, виготовленню аромамішечків, батути та гойдалки. О 17.00 розпочнуть роботу виставки: хлібобулочних виробів «Свято хліба»; квіткових композицій; робіт декоративно-прикладного та вжиткового мистецтва; святкова торгівля.

З 18.00 до 18.30 на стадіоні відбудеться спортивний пробіг до Дня міста за участю шанувальників фізичної культури та спорту.

О 18.30 до 19.00 молодь міста візьме участь у святковому флешмобі. З 19.00 до19.30 пройде урочиста частина свята з врученням Подяк і подарунків активістам міста, новоствореним сім’ям, батькам новонароджених дітей, підприємцям.

О 19.30 розпочнеться святкова програма «Чарівна краса вишиванки», яка завершиться о 20.30. Далі у програмі - святковий концерт за участю кращих творчих колективів міста та гостя свята – полуфіналіста програми «Х – фактор» Михайла Мостового. О 22.15 у нічному небі засяє святковий феєрверк, замерехтять небесні ліхтарики. О 22.30 розпочнеться святкова дискотека, яка закінчиться о 24.00.

21 вересня 2015 року у місті відбудуться заходи, присвячені визволення міста від нацистських загарбників. О 10.00 біля Меморіалу Слави в центральній частині міста відбудеться урочистий мітинг та покладання квітів до пам’ятника. О 10.30 делегації підприємств, установ та організацій міста, школярі покладуть квіти до братських могил, що знаходяться на вулицях: Квітнева, Тиха, 95 Погранзагону.

Міський голова Дмитро Зражевський запросив квартальних та мешканців міста відвідати урочисті заходи, щоб разом віддати шану людям-трудівникам різних поколінь, захисникам синельниківської землі.

Наприкінці засідання обговорили питання про роботуСинельниківського міського комунального підприємства «ВО ЖКГ» по вивозу твердих побутових відходів у приватному секторі міста, визначили коло проблемних питань на кварталах, які необхідно вирішити найближчим часом.


adm. - 15.09.2015.