Logo

Telegram
Facebook

Про перерахунки субсидії


Про перерахунки субсидії та щодо терміну опалювального періоду для індивідуального опалення повідомили в управлінні праці та соціального захисту населення міської ради.

1) Стосовно терміну опалювального періоду для індивідуального опалення:

Розмір субсидії на опалювальний сезон для домогосподарств, які використовують природний газ та електричну енергію для індивідуального опалення, розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно. Житлова субсидія призначена по квітень 2018 року включно, але для тих домогосподарств, які використовують природний газ та електричну енергію для індивідуального опалення, в квітні поточного року буде проведено перерахунок субсидії, де витрати на газ та електроенергію будуть розраховані за 15 діб.

Крім того за квітень 2018 року буде проведено перерахунок субсидії в зв’язку зі зміною тарифу на водопостачання.

2) Автоматичний перерахунок діючих субсидії на новий термін: з травня 2018 року по квітень 2019 року, буде проведено в травні поточного року.

3) Стосовно призначення субсидії за наявності заборгованості з оплати послуг.

При призначенні субсидії на наступний термін (з травня поточного року по квітень наступного року) враховуватиметься наявність простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг, якщо загальна її сума перевищує двадцять неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340,0 грн.).За наявності такої заборгованості субсидія на наступний термін не призначається. Субсидія при наявності заборгованості може бути призначена, якщо заявник документально доведе про сплату заборгованості, укладення договору або скасування заборгованості. Документом, який підтверджує відсутність заборгованості з оплати комунальних послуг, може бути рішення суду, яке скасовує таку заборгованість.

4) Стосовно періоду врахування доходів для призначення субсидії

Врахування доходів для призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг буде проводитись за два квартали, а саме: при здійсненні розрахунку субсидії на наступний період у травні для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді, враховуються доходи за третій-четвертий квартали попереднього року, а в розрахунок субсидії

Інформація про доходи отримуватиметься, як і раніше, від державної фіскальної служби та Пенсійного Фонду України у порядку, що діє зараз.

5) Субсидія призначається на зареєстрованих у домогосподарстві осіб, а для арендарів приміщень – на фактично проживаючих осіб.

Відповідно до п. 7 постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 „Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива” субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб. Це стосується як повнолітніх , так і неповнолітніх осіб. Умови реєстрації місця проживання регулюються Законом України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні». Якщо під час перевірки призначених субсидій з’ясується, що заявник надав недостовірні дані про зареєстрованих осіб, надання субсидії припиняється з місяця виявлення порушення, та проводиться перерахунок субсидії. Надміру нараховані кошти заявник зобов’язаний повернути до державного бюджету.

При проведенні перерахунку за минулі періоди не обмежується строк, за який здійснюється перерахунок. Крім того сума субсидії, перерахована надміру внаслідок свідомо подання громадянином недостовірної інформації, повертається за вимогою управління безпосередньо отримувачем субсидії, або шляхом зняття з особових рахунків комунальних послуг.

Консультації щодо призначення(перерахунку) субсидії можна отримати за адресою:

м. Синельникове, вул. Довженка, 36, каб. № 2,

або за тел. : 0634665761 (інформатор).


adm. - 04.04.2018.