Logo

Telegram
Facebook

Про допомогу на догляд за хворими дітьми


З першого січня 2019 року вступає в дію Закон України ""Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми". Про це повідомили в управління праці та соціального захист унаселення міської ради.

Законом передбачено запровадження окремого виду допомоги для осіб, які доглядають за дітьми, хворими на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет І типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлена інвалідність.

Відповідно до змін, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України, допомога особі, яка доглядає за хворою дитиною, призначається з дня звернення за її призначенням до органу соціального захисту населення.

Консультації щодо призначення допомоги можна отримати за адресою: м. Синельникове, вул. Довженка, 36, каб. № 2, або за тел.: 0634665761.


adm. - 02.01.2019.