Logo

Telegram
Facebook

Привітання міського голови Дмитра Зражевського з Новим роком та Різдвом


Добігає кінця 2020 рік – неоднозначний та складний, сповнений сподівань і тривог, здобутків і втрат.

Усім разом нам довелося жити, працювати та навчатися в нових умовах, зумовлених COVID-19. На превеликий жаль, маємо і свою сумну статистику: з початку пандемії підступний вірус забрав життя дев’ятнадцяти синельниківців, серед яких і один лікар.

Та попри всі труднощі, пов’язані із COVID-19, ми витримали цей важкий період. Цей рік згуртував нас у боротьбі з невидимим ворогом – коронавірусною інфекцією, збагатив новим досвідом, дав поштовх у майбутнє: у жовтні відбулися місцеві вибори, усі разом ми перезавантажили місцеву владу.

2020 рік ми прожили, працюючи у двох важливих напрямках: підтримці медиків, запобігання розповсюдженню коронавірусної хвороби на території міста, а також шодо подальшого розвитку Синельникового.

Незважаючи на витрати, пов’язані з COVID-19, протягом 2020 року нам вдалося реалізувати низку проєктів, спрямованих на благоустрій міста, створення належних умов для навчання та виховання підростаючого покоління Синельникового.

Завдяки консолідації державного, обласного та міського бюджетів, здобутками цього року стало здійснення багатьох необхідних корисних і добрих справ, серед яких - придбання для нашої міської лікарні нового сучасного обладнання на суму близько 10 млн.грн., завершення будівництва 100-квартирного житлового комплексу по вул. Чехова,4. та вручення ордерів 53-м сім’ям синельниківських залізничників.

Також спільними зусиллями зробили ще кращою паркову зону по вулиці Миру. Завдяки ініціативним громадянам, тут висаджено берези, дуби, сосни, кущі калини, сніжноягідника.

Виконали роботи щодо капітального ремонту території, прилеглої до Центру дитячої та юнацької творчості. Днями тут встановили та засвітили Головну ялинку міста.

Уперше за бюджетні кошти розпочали реалізацію заходів важливої програми, спрямованої на поліпшення гігієнічних умов в закладах освіти міста: капітально відремонтували приміщення санвузлів 1-го поверху школи № 6, у школі №4 та 4 санвузли у школі №2.

Усі заклади загальної та середньої освіти обладнали новими працюючими системами сигналізації.

Виконали капітальний ремонт підлоги спортивної зали школи №5, де старе, зруйноване грибком, дерев’яне покриття підлоги замінили на сучасне.

Завершили ремонт покрівлі в повному обсязі дитячого садка №12 «Журавлик». Також тут відремонтували покрівлі альтанок та козирків.

За кошти громадського бюджету замінили вікна у дитсадку № 3.

Ми продовжили роботи з ремонту тротуарів, втілення в життя нашої програми «Освітлене місто».

Всі наші досягнення - це результат спільної праці голови Дніпропетровської обласної ради VІІ скликання Святослава Олійника, керівництва ДніпроОДА, депутата Верховної Ради України Сергія Северина та депутатів міської ради, виконавчого комітету Синельниківської міської ради та працівників її структурних підрозділів, керівників та трудових колективів підприємств, установ та організацій, підприємців, квартальних комітетів, об’єднань громадян, пересічних синельниківців. Тож дякую всім за велику працю, за небайдуже ставлення і допомогу у вирішенні питань як життєдіяльності міста в цілому, так і кожного його мешканця.

Окремі слова подяки – нашим медичним працівникам, які, ризикуючи власним життям, рятують громадян від COVID-19 та інших хвороб.

Слова щирої вдячності висловлюю нашим землякам-військовослужбовцям, які ціною власного життя захищають Україну, її територіальну цілісність і суверенітет на сході, роблять все можливе, щоб наші діти мали можливість ходити до дитячих садків, шкіл під мирним небом. Вічна пам’ять усім воїнам, які загинули, виконуючи бойові завдання під час АТО/ООС.

У наступний рік ми входимо з новими планами, задумами та сподіваннями на добрі зміни. Упевнений: тільки наша згуртованість, об’єднання зусиль влади та громади дадуть змогу гідно відповісти на виклики сьогодення, витримати випробування під назвою «коронавірус», забезпечити подальший розвиток як нашого міста, так і всієї Дніпропетровщини, нашої країни.

Зовсім скоро новий 2021 рік та Різдво Христове увійдуть в наші домівки. Тож нехай рік, що наступає, приходить до нас під знаком миру, добра, здоров`я, любові і поваги до ближнього, буде роком добрих справ та нових здобутків, приємних подій. Нехай збуваються мрії, нехай удачі і благодать приходять у кожен дім!

Враховуючи епідеміологічну ситуацію, подовження терміну карантину в нашій країні, звертаюся до всіх із проханням дотримуватися затверджених карантинних вимог, особливо під час карантину зимових канікул. Бережіть своє здоров’я та оточуючих! Потурбуйтеся про наших медиків, які цілодобово знаходяться на передовій у боротьбі за здоров'я і життя людей!

З повагою

Міський голова Дмитро Зражевський


adm. - 29.12.2020.