Logo

Telegram
Facebook

Привітання міського голови Дмитра Зражевського до Дня Державного Прапора та Дня незалежності України


Шановні синельниківці, гості міста!

Незабаром наша країна святкуватиме найбільше національне свято – День незалежності України. 24 серпня 2015 року виповниться 24 роки з того часу, коли наша нація здобула право самостійно визначати свою долю у власній країні.

На жаль, останні два роки в історії незалежної України виявилися найскладнішим. Події, що нині відбуваються у нашій державі, не залишають байдужими жодного з нас, викликають тривогу і занепокоєння. Під загрозою опинилася територіальна цілісність, незалежність, мир і спокій на нашій землі.

Тисячі українців за покликом держави, свого серця встали на захист суверенітету України. Сьогодні ми пишаємося 265 синельниківцями, які поповнили лави захисників Вітчизни і сумлінно виконують свій головний обов'язок перед рідною землею.

На превеликий жаль уже чимало українських, у тому числі і п'ять синельниківських сімей відчули жахливі наслідки подій на сході нашої країни, втративши своїх рідних та близьких. Ми розділяємо біль цих втрат і глибоко співчуваємо цим родинам, спільними зусиллями підтримуємо сім'ї загиблих.

З метою підвищення боєздатності та боєготовності вітчизняних Збройних Сил, наших земляків, які несуть службу в зоні проведення антитерористичної операції, ще минулого року міська влада спільно з міською організацією Ради ветеранів України ініціювали акцію «Підтримай Українську армію». На наш заклик відгукнулося чимало небайдужих жителів міста. На зібрані кошти придбано бронежилети для воїнів-синельниківців, які знаходяться в гарячих точках на Сході України, комплекти військової форми, іншу військову амуніцію, продукти харчування тощо...

Сьогодні цю роботу продовжують волонтерські організації, які відкрили в місті кілька пунктів прийому гуманітарної допомоги. Зібрані теплі речі, ковдри, продукти харчування тощо постійно доставляються до наших воїнів-земляків. Також надано допомогу для укріплення блокпостів в зоні АТО, де знаходяться синельниківські воїни.

У зв'язку з подіями на сході країни, багатьом сім`ям доводиться залишати своє житло та шукати кращої долі в іншому місці. Наше місто є відкритим для всіх, хто потребує допомоги, тому ми об'єднали зусилля всіх мешканців для вирішення проблем переселенців, створили міський штаб.

Близько 700 громадян зі Слов’янська, Краматорська, Сніжного, Жданівки, Сєвєродонецька, Краснодона та інших населених пунктів отримали необхідну допомогу: житло, соціальні виплати, місця для дітей в дитячих садочках та школах тощо.

Не дивлячись на нестабільну ситуацію в країні, труднощі сьогодення, ми з впевненістю стверджуємо, що місто Синельникове живе й розвивається, долає проблеми, створює комфортне середовище для життя кожного його мешканця.

У рамках Комплексної стратегії розвитку Синельникового до 2020 року, ми реалізовуємо системні проекти у різних сферах життєдіяльності міста. Втілити їх у життя нам допомагають керівники області, особливо заступник голови Дніпропетровської ОДА Святослав Олійник, депутати всіх рівнів.

Надійними помічниками влади є керівники та члени трудових колективів підприємств, установ та організацій міста, приватні підприємці, органи самоорганізації населення - квартальні комітети, об’єднання громадян, які своєю щоденною працею вносять вагомий внесок у розбудову міста, допомагають вимушеним переселенцям з інших регіонів України, військовослужбовцям, які, ризикуючи власним життям, роблять все, щоб на українській землі знову запанували мир та громадянська злагода.

Тож дякую всім за внесок у розвиток і процвітання Синельникового, за терпіння, розуміння ситуації, за серйозне і відповідальне ставлення до існуючих проблем. Лише спільними зусиллями зможемо вирішити ті задачі, що ставить перед нами життя.

Міська влада постійно працює над тим, щоб Синельникове було екологічно чистим містом стабільного розвитку, з комфортними зручними умовами проживання городян.

Так, розуміючи значимість підростаючого покоління для міста і країни, прагнемо створити для дітей повноцінні умови для навчання та відпочинку. Тому питання функціонування шкіл та дитячих садків знаходяться у міської влади на особливому контролі.

Протягом останніх кількох років проведена активна робота по ліквідації черги у дошкільні навчальні заклади. На базі діючих дитячих садків було відкрито 10 груп: ДНЗ № 8 - 1, ДНЗ № 10 - 2, ДНЗ № 11 – 5, ДНЗ № 12 - 2. Також в місті з’явився новий заклад – навчально-виховний комплекс, у складі якого запрацювали ще дві групи на 40 місць (до речі, на сьогоднішній день це один із кращих дитячих садків на Дніпропетровщині). Тож відтепер кожна дитина в місті може реалізувати своє право на дошкільну освіту.

Особливу увагу приділяємо і фізичному вихованню підростаючого населення. Для залучення маленьких мешканців до рухової активності та здорового способу життя, протягом 2011-2015 років встановили 18 спортивно-дитячих майданчиків в різних районах міста: по вулиці Миру, Куйбишева, Ковпака, Леніна, Тельмана, Чехова, Тітова, Воїнів Інтернаціоналістів (на території НВК), Деповській, у центральному парку культури та відпочинку. У східній частині міста, на прохання молоді, відкрили спортивний майданчик нового напряму у масовій фізичній культурі і спорті WorkOut. Та центром спортивного життя міста залишається стадіон дитячо-юнацької спортивної школи, який був реконструйований: тут з’явилися трибуни на 500 місць, бігові доріжки, покриті регуполом, майданчик з тренажерами.

Надаємо всіляку підтримку і творчо обдарованим дітям: провели капітальний ремонт концертної зали школи культури та мистецтв, а у 2011 році, за сприяння О.І.Момота, урочисто відкрили практично побудований з нуля Будинок науки і техніки локомотивного депо, який на сьогоднішній день є одним із центрів клубної роботи, організації змістовного дозвілля юних синельниківців.

У 2014 році до комунальної власності міста прийняли БК «Родина», у цьому році виготовили проектно-кошторисну документацію для проведення капітального ремонту Будинку культури, який стане ще одним центром позашкільної освіти.

Щоб з впевненістю йти у майбутнє, треба знати своє минуле, вміти цінувати і розуміти красу, створену на землі попередніми поколіннями. Усвідомлюючи це, кілька років потому в місті завершили роботи по створенню історико-краєзнавчого музею на базі школи №5. Цього року тут відкрили експозицію, присвячену подіям та синельниківцям-учасникам бойових дій на сході України. У 2014 році на базі Синельниківського пасажирського вагонного депо розпочав роботу музей бойової та трудової слави Синельниківського залізничного вузла та виставка декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва членів міського клубу вишивальниць "Муліне".

З метою збереження пам'яті про воїнів-визволителів міста від нацистських загарбників, провели роботи по будівництву І черги парку «Дружба-Достик».

Постійно ведеться робота щодо створення комфортних умов проживання городян: виконано роботи з капремонту доріг по вулицях: Орджонікідзе, Дзержинського, Богми, Чехова, за рахунок спонсорської допомоги відремонтували ділянку на вулиці Перемоги. У цьому році закінчимо її ремонт у повному об’ємі. Окрім поточних ремонтів, відсипали баластом понад 20 км доріг на вулицях у приватному секторі міста.

Болючим питанням для міста був аварійний стан шляхопроводу у центральній частині Синельникового, який з’єднує центральну та східну частину міста (іншими словами – переїзний та пішохідний міст). З метою недопущення аварійної ситуації, провели його капітальний ремонт.

Суттєвою подією для городян, а особливо для мешканців так званої Малої став благоустрій привокзальної площі ст.Синельникове ІІ. На сьогоднішній день в цьому районі відкрито соціальну аптеку, відновлено роботу філії "Ощадбанку". За сприяння Святослава Олійника тут з’явився сучасний тротуар для підходу пішоходів до станції. Нині ведуться роботи по капітальному ремонту дороги по вулиці Білгородській.

Незручності городянам створюють і технічно застарілі водопровідні мережі, низький тиск води, іноді – її відсутність. Особливо від цього страждають жителі східної сторони. З метою покращення водопостачання, у 2012 році провели роботи І черги реконструкції водопровідних мереж: побудували новий водопровід від насосної станції 3-го підйому водопроводу Дніпро – Західний Донбас до вул. Чехова та в районі дитячого садку №11 і вул.Куйбишева.

У 2015 році роботи по реконструкції водопровідних мереж плануємо завершити до кінця жовтня, що, в свою чергу, дозволить вирівняти тиск води в цілому по місту.

Зусилля влади спрямовані і на вирішення іншої проблеми - водовідведення. У 2015 році за рахунок коштів з обласного бюджету продовжуємо роботи з реконструкції очисних споруд каналізації, що надасть можливість виконувати в повному обсязі механічне та хімічне очищення стоків.

Не можна не сказати про таке проблемне питання для міста як підтоплення та затоплення його території грунтовими водами. За рахунок обласних коштів у 2015 році реалізуємо проект «Захист від підтоплення та затоплення вулиць Київська, Молодогвардійська, Харківська, Георгіївського, Жлоби", що поліпшить умови проживання близько трьох тисяч синельниківців.

Однією з головних проблем в місті Синельникове є поводження з твердими побутовими відходами. За кошти міського бюджету виготовили проектно-кошторисну документацію на будівництво полігону твердих побутових відходів в західній частині м. Синельникового.

Протягом 2011-2015 років виконано значний об’єм робіт щодо забезпечення міста безперебійним електропостачанням: здійснено заміну чималої кількості старих електричних опор на нові, а також обрізку дерев, розташованих поблизу лінії електропередач.

У 2013 році вперше реалізовано спільний проект влади і городян: введено в експлуатацію вуличне освітлення на території вул.333 дивізії, 50 років СРСР і прилеглих вулиць за рахунок коштів міського бюджету та мешканців цих вулиць. Завдяки підтримці городян, на територіях кварталів № 13,14,15 (вулиці: 333Дівізіі, Вагонна, 50 років СРСР, Осипенко, Стадіонна ) засвітилися додатково 20 ліхтарів. Всього в цьому районі міста було встановлено 65 ліхтарів, прокладено 4,1 км проводів.

У 2014 році розпочаті роботи по реалізації проекту «Капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення по вулицям 50 років Жовтня, Перемоги, 8 Березня, Енгельса, Свободи».

Відновлено освітлення внутрішньобудинкових мереж електропостачання на вул. Миру.

Згідно проекту «Капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення по вул. Новоукраїнська, П.Морозова, Червоноармійська, Куйбишева в м. Синельникове», виконано часткове освітлення вулиць в північній частині міста з встановленням 30 ліхтарів освітлення.

У 2015 році проведено роботи по капітальному ремонт мереж освітлення східної частини м. Синельникове (охоплено вулиці: Гоголя, Кремлівських Курсантів, Маяковського, В.Терешкової). Частково відновили освітлення на вулицях: Тітова, Горького, 50 років ВЛКСМ, Східна, Калініна, провулку Шкільний ( всього 130 ліхтаря), а також в центральній частині міста: на вулиці Чехова, 25 дивізії, Перемоги (всього 53 ліхтаря).

Завдяки підтримці та міцній співпраці з автотранспортним підприємством «АТП-11215», налагоджено рух автобусів, що дає мешканцям Синельникового вчасно діставатися до будь-якого куточка міста. Сьогодні в місті функціонує 9 автобусних міських маршрутів, 2 з яких обслуговують громадян пільгових категорій. Маршрути розроблені з урахуванням сполучення залізничних станцій міста з жилими мікрорайонами, східною стороною, промисловими районами.

Для зручності городян облаштовано 6 нових автобусних зупинок.

Протягом останніх років гостро постало питання енергозбереження. Міська влада постійно шукає шляхи економного використання енергоресурсів, запроваджує системні підходи. В першу чергу, це стосується закладів освіти.

За рахунок коштів з міського бюджету, при підтримці батьківської громади, спонсорів проведено стовідсоткову заміну старих вікон на сучасні в школах №1, 2,3,6. До 01 вересня поточного року завершимо роботи і по школі №4. На черзі - школа №5, навчально-виховний комплекс.

Вирішили і глобальні проблеми шкіл №1 та №2: виконали капітальний ремонт покрівлі.

До початку опалювального сезону буде реконструйовано одну з більших котелен промислового типу - котельню школи №5.

Не обійшли увагою і найменших синельниківців. Так, у дитячому садку № 5 була проведена заміна системи опалення, здійснено утеплення фасаду. Це дозволило зменшити витрати газу по цій установі на 25%.

Цього року стане набагато тепліше і в дитячому садку №8: тут також провели капітальний ремонт системи опалення. У ДНЗ№11 виконали роботи по ремонту міжпанельних швів.

Цього року подарунок від громади отримали і мешканці п'ятиповерхового будинку по вулиці Леніна,185а: у всіх шести під'їздах проведено заміну старих аварійних вікон на сучасні - металопластикові. Кошти на ці роботи були виділені з міського бюджету.

Проводимо роботи по ремонту покрівель в багатоповерхівках. Протягом останніх років за кошти місцевого та державного бюджетів було відремонтовано покрівлю у 55 під’їздах 38 багатоповерхових будинків.

З метою поліпшення житлових умов городян, розпочали роботи по будівництву житлового комплексу на 100 квартир по вулиці Чехова. Роботи проводяться соціальним партнером міста ДП «Придніпровська залізниця».

У минулому році до комунальної власності міста прийняли гуртожиток по вулиці Леніна,130 б. На сьогоднішній день ведуться роботи по реконструкції приміщення: вже капітально відремонтовано покрівлю, підведено водопостачання, ведуться роботи по ремонту системи електропостачання, що надасть можливість опалювати кімнати у зимовий період.

Постійно проводимо роботу щодо соціального захисту громадян пільгових категорій, дітей, сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Продовжуємо роботи щодо облаштування індивідуальним опаленням квартир соціально-незахищених категорій громадян. Протягом останніх років за бюджетні кошти тепло прийшло у 18 помешкань синельниківців, які потребують додаткової уваги та підтримки.

У місті приділяється значна увага розвитку малого підприємництва. Для сприяння розвитку малого бізнесу влітку 2011 відкрито Дозвільний центр, який минулого року було реорганізовано в Центр надання адміністративних послуг.

Сподіваюся, що у 2015 році, при підтримці Святослава Олійника, буде реалізовано один із масштабних проектів - реконструкція системи водовідведення міста, а саме: відновимо гідрологічний режим водойми в районі вулиці Робоча, в подальшому впорядкуємо територію та облаштуємо новий парк. Це дозволить поліпшити санітарний та екологічний стан міста, створити на території Синельникового умови для належного організованого, масового відпочинку як дітей, так і дорослих.

Також за кошти обласного бюджету відновимо роботу ліфтів у чотирьох під’їздах в будинках по вулиці Миру,11 та Миру,28, частково відремонтуємо внутрішньобудинкові дороги на цьому мікрорайоні.

Прекрасно розумію, що реалізація намічених планів у подальшому цілком залежить від багатьох факторів, головний - врегулювання ситуації на сході країни, відновлення миру та громадянської злагоди на українській землі. Вірю, що незабаром у нашій країні знову запанують мир та спокій, буде стабільною суспільно-політична ситуація, ми зможемо здійснити всі починання і виконати взяті на себе зобов'язання.

З нагоди наступаючих свят - Дня Державного Прапора та Дня незалежності України бажаю всім мирного неба, впевнено дивитися у майбутнє. Незламної віри і сили здійснити задумане!

З повагою і вдячністю

Міський голова Дмитро Зражевський


adm. - 21.08.2015.