Logo

Telegram
Facebook

Зустріч прикордонників різних поколінь


28 травня 2016 року Синельниківська історико-пошукова організація «Пошук-Дніпро» під керівництвом Євгенія Трушенка організувала та провела заходи, присвячені Дню прикордонника.

У заходах взяли участь: секретар міської ради Олена Заіка, депутат Дніпропетровської обласної ради Володимир Хорішко, заступник військового комісара Синельниківського об`єднаного міського військового комісаріату Сергій Ситник, голова міської Ради ветеранів України Євген Скрипник, представники громадськості, ЗМІ, школярі, демобілізовані синельниківці - прикордонники, які повернулися із зони АТО, воїни-прикордонники різних поколінь з міст: Дніпро, Новомосковськ, Перещепине та смт Васильківка.

Розпочалися заходи мітингом на подвір`ї загальноосвітнього навчального закладу №5. Місце проведення обрано не випадково. Це священна земля. Адже тут у 1941 році загинуло понад 600 прикордонників 95-го Наддвірнянського прикордонного загону, які обороняли м.Синельникове від нацистських окупантів.

Секретар міської ради Олена Заіка, від імені міського голови Дмитра Зражевського, депутатського корпусу міської ради, її виконавчого комітету, привітала гостей міста та земляків зі святом тих, хто в різні часи проходив службу на державному кордоні, хто виконує службовий обов`язок перед своєю Батьківщиною та державою у наші дні. Представник міської влади подякувала воїнам- прикордонникам різних поколінь за самовіддане служіння Батьківщині в різних її куточках, за вірність бойовим традиціям, за великий внесок у збереження пам`яті про історію міста та країни, патріотичне виховання підростаючого покоління та вручила подяки міського голови Дмитра Зражевського керівнику історико-пошукової організації «Пошук-Дніпро» Євгену Трушенку та депутату міської ради, керівнику міської організації прикордонників Володимиру Барановському.

Володимир Хорішко у своєму виступі наголосив, що прикордонники є прикладом для виховання підростаючих захисників рідної землі, а братство прикордонників - це сплав з мужності, патріотизму та сталі, побажав, щоб Бог оберігав сім’ї кожного.

Також привітання прозвучали від заступника військового комісара Синельниківського об`єднаного міського військового комісаріату Сергія Ситника, голови міської Ради ветеранів України Євгена Скрипника, Почесного громадянина міста Синельникового, керівника Синельниківської пошукової організації "Пошук-Дніпро", полковника Євгена Трушенка. Ведучі зачитали вітальні телеграми від керівника обласної організації прикордонників Сергія Болсуновського, керівництва міста Синельникового та Синельниківського району.

Музичні вітання прозвучали у виконанні вихованців колективу "Натхнення" центру дитячої творчості відділу освіти міської ради (керівник Жанна Пасічник) та Емілії Гуменнік.

Один із організаторів заходу Володимир Барановський подякував міській владі на чолі з Дмитром Зражевським, керівництву Синельниківського району, директору навчального закладу №5 Неллі Макаренко, депутатам міської ради, всім небайдужим громадянам за всіляку підтримку прикордонного руху в м.Синельниковому, за внесок у відновлення пам’ятного знаку на честь прикордонників та благоустрій прилеглої до нього території.

По завершенню урочистої частини, учасники заходу відвідали історико-краєзнавчий музей школи №5, який сьогодні визнано кращим серед шкільних музеїв Дніпропетровщини. Фонди музею, знайдені та зібрані пошуковцями, складають понад 2500 експонатів часів Другої світової війни. Минулого року в музеї було відкрито нову експозицію, присвячену нашим сучасникам- захисникам територіальної цілісності та незалежності України. "Ми свято бережемо пам'ять про історичне минуле нашої країни, збираємо матеріали про людей, які творять історію сьогодні. Ми постійно підтримувати зв'язок поколінь", - говорить Євген Трушенко. Документальні матеріали та свідчення очевидців подій різних часів входять до Книги Пам`яті, яка є безцінним скарбом музею, невичерпним джерелом людської пам`яті.

Пам’ять захисників рідної землі в усі часи присутні вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя пам’ятника на території братської могили, що знаходиться неподалік школи №5.

Цього дня мешканці міста та гості також відвідали рубіж оборони м.Синельникового, пам`ятний знак прикордонникам на території Раївської селищної ради, скуштували смачної солдатської каші, згадали незабутні дні військової служби.

p4040500.jpg
p4040537.jpg
p4040501.jpg
p4040497.jpg
p4040552.jpg

p4040543.jpg
p4040558.jpg


adm. - 30.05.2016.