Logo

Telegram
Facebook

Планується проведення операції «Первоцвіт – 2019»


Щороку у весняний період триває масова торгівля ранньоквітучими видами рослин, в тому числі занесених до Червоної книги України, які є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення.

Висока декоративність та ранній термін цвітіння таких видів рослин як підсніжник складчастий, білоцвіт весняний, цикламен Кузнєцова, шафран Гейфелів, шафран кримський шафран весняний та інші призводить до того що збут цих рослин виходить далеко за межі ареалу їх зростання.

Згідно зі статтею 88 – 1 КУ пАП порушення придбання чи збуту об’єктів рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно – заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, тягнуть за собою накладення штрафу від дев'яти до двадцяти чотирьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої.

З метою активізації і підвищення ефективності оперативної роботи щодо боротьби із незаконним збиранням та торгівлею ранньоквітучими видами рослин, занесених до Червоної книги України, на території м. Синельникове планується проведення операції «Первоцвіт – 2019», повідомляють в управлінні житлово-комунального господарства та комунальної власност іміської ради.


adm. - 21.03.2019.