Logo

Telegram
Facebook

Перша школа новий навчальний рік зустрічає з новим дахом та вікнами


Перша школа зведена більше ніж півстоліття тому. Сьогодні тут навчається 390 учнів, працює 28 педагогів та 15 технічних працівників. У закладі щорічно проводилися поточні ремонти, що давало змогу зберігати будівлю у задовільному стані. Між тим, останнім часом гостро постало питання заміни даху та вікон освітньої установи.

У 2015 році, за ініціативи міського голови Дмитра Зражевського, при підтримці депутатського корпусу міської ради з міської казни було виділено кошти для проведення цих капітальних робіт.

Влітку 2015 року тут було замінено покрівлю даху на металопрофіль площею понад 850 кв.м., а також встановлено 56 енергозберігаючих вікон: 46 в основному приміщенні школи та 10 у майстернях.

Директор загальноосвітнього навчального закладу №1 Юрій Галенко, спілкуючись з журналістами, зазначив, що капітальний ремонт покрівлі закладу останній раз проводився майже тридцять років потому. Від часу дах приходив у непридатність, в результаті чого постійно страждали приміщення класів, розташованих на третьому поверсі.

У зв'язку з подорожчанням енергоресурсів, виникла потреба й енергозбереження. Вирішити її при існуючих вікнах було просто неможливо, адже від часу дерев'яні рами ставали просто трухлявими, що, в свою чергу несло загрозу і життю дітей. Тому кілька років потому в школі була розпочата компанія по заміні старих вікон на сучасні. За підтримки спонсорів та батьківської громади було замінено 87 вікон, що становило 61% від їх загальної кількості. В основному вікна були замінені у класних кімнатах.

Завдяки особистій турботі міського голови Дмитра Зражевського, депутатам міської ради протягом липня були виконані роботи по заміні вікон у приміщеннях загального користування та в майстернях. Відтепер вікна в школі замінені стовідсотково.

"Від імені батьків, учнів та педагогів школи висловлюю слова щирої вдячності керівнику міста Дмитру Зражевському, народним обранцям за турботу про дітей, працівників закладу, - сказав в інтерв'ю журналістам місцевих ЗМІ Юрій Галенко. - Реалізація цих двох проектів дасть змогу зекономити паливні ресурси та кошти міської громади, а головне - покращити умови навчання та праці дітей, вчителів ".

«Одним із пріоритетних завдань роботи міської влади є створення повноцінних умов для навчання та виховання дітей – майбутнього нашого міста, - говорить міський голова Дмитро Зражевський. - Тому з року в рік спрямовуємо частину коштів міського бюджету на покращення матеріально-технічного стану закладів освіти".

"Протягом останніх років, гостро постало питання енергозбереження. Міська влада постійно шукає шляхи економного використання енергоресурсів, запроваджує системні підходи, - зазначає міський голова. - В першу чергу, це стосується закладів освіти. Так, наприклад, у 2013 році у ДНЗ № 5 була проведена заміна системи опалення, у 2014 році - здійснено утеплення фасаду. Це дозволило зменшити витрати газу по цій установі на 25%.

Минулого року приділили увагу найбільшій школі міста - №2. За кошти міського бюджету було встановлено 33 нових вікна, інші замінено раніше при підтримці батьківської громади та благодійників. Роком раніше тут виконали капітальний ремонт покрівлі.

Цього року черга дійшла до школи №1. За рахунок коштів бюджету розвитку виконали ремонт покрівлі та стовідсоткову заміну вікон на металопластикові. Роботи по заміні старих вікон, що залишилися, провели в школах №3,6, до 01 вересня виконаємо роботи і по школі №4.

Потребує реконструкції котельня школи №5. Очікуємо на фінансування цих робіт з обласного бюджету.

Не обійшли увагою і найменших синельниківців – вихованців дитячого садку №8. Цими днями тут завершили капітальні роботи по заміні системи опалення.

Роботи в цьому напрямку продовжуватимемо і надалі".

p6302364.jpg
p6302371.jpg
p6302372.jpg


adm. - 03.08.2015.