Logo

Telegram
Facebook

Пам`ятаємо...


Цими днями виповнюється 74 роки від того часу, коли на околиці міста Синельникового в районі школи №5 воїни 95-го Наддвірнянського прикордонного загону мужньо тримали оборону міста від натиску німецької дивізії СС «Вікінг», проте через нерівні сили, загинули. Тоді на синельниківській землі полягло понад 600 прикордонників.

03 жовтня 2015 на подвір`ї загальноосвітнього навчального закладу №5 зібралося чимало гостей: секретар міської ради Тетяна Кучерук, представники Синельниківського військкомату, прикордонники різних поколінь з міст: Дніпропетровська, Кривого Рогу, Верховцево, Павлограду, Першотравенська, Запоріжжя, Полог, Гуляй Поле, Куйбишево, Орєхово, представники духовенства, пересічні громадяни, щоб вшанувати пам`ять про мужніх захисників синельниківської землі під час війни 1941-1945 років та прикордонників, які віддали життя за суверенність та цілісність України на Сході України в зоні АТО у наш час.

Учасників заходу привітала секретар міської ради Тетяна Кучерук, яка подякувала воїнам- прикордонникам різних поколінь за самовіддане служіння Батьківщині в різних її куточках, за вірність бойовим традиціям, за великий внесок у збереження пам`яті про події та героїв війни 1941-1945 рр. Побажала всім, хто ніс і зараз продовжує нести прикордонну службу мати високий бойовий дух, міцного здоров`я, не забувати своїх побратимів та ще не один раз зустрітися на гостинній синельниківській землі, щоб згадати про славних захисників Вітчизни старших поколінь, щоб підняти бойовий дух солдатів, які виконують службовий обов`язок перед своєю Батьківщиною та державою у наші дні.

Також привітання прозвучали від в.о. військового комісара Синельниківського об`єднаного міськвійськкомату Євгена Швеця, голови правління Дніпропетровської обласної асоціації прикордонників Сергія Болсуновського, голови Запорізької обласної організації прикордонників Сергія Витвицького, представників організацій прикордонників з Кривого Рігу, Орєхова. Музичні вітання прозвучали від викладача Синельниківської школи культури та мистецтв Ірини Паламарчук, Віталія Устіча, вокалістки Емілії Гуменнік.

Священник релігійної громади Святого Рівноапостольського князя Володимира парафії Дніпропетровської єпархії УПЦ Олександр Кашлюк відслужив панахиду за загиблими.

Пам`ять про тих, хто пішов із життя в роки війни 1941-1945 років, хто віддав своє життя за мир та спокій країни у наш мирний час, захищаючи її кордони, вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до братської могили по вулиці 95-го прикордонного загону, названої на честь мужніх прикордонників – захисників м.Синельникового.

Також присутні відвідали історико-краєзнавчий музей ЗОСШ №5, рубіж оборони м.Синельникового, пам`ятний знак прикордонникам на території Раївської селищної ради, скуштували смачної солдатської каші, згадали незабутні дні військової служби.

dsc-0515.jpg
dsc-0518.jpg
dsc-0449.jpg
dsc-0451.jpg
dsc-0506.jpg
dsc-0501.jpg
dsc-0487.jpg
dsc-0554.jpg
dsc-0582.jpg


adm. - 05.10.2015.