Logo

Telegram
Facebook

Освітлене місто


Одним із пріоритетних напрямків роботи міської влади є досягнення оптимального освітлення вулиць міста, створення умов для безпечного руху транспорту та пішоходів, економії електроенергії, забезпечення належного технічного стану мереж зовнішнього освітлення.

З цією метою міським головою Дмитром Зражевським було ініційовано програму «Освітлене місто», яка передбачає поетапний підхід освітлення території Синельникового.

Цими днями міський голова разом з керівником Синельниківського району електричних мереж Сергієм Лобзою, депутатом міської ради Володимиром Барановським, головою квартального комітету № 9 Юрієм Сальніковим та очільником кварткому № 10 Володимиром Коломойцем перевірили якість робіт, виконаних по освітленню вулиць: Чехова, 25 дивізії, Перемоги. Адже тут з настанням сутінок засяяли 53 ліхтаря.

Юрій Сальніков, під час зустрічі з представниками місцевих ЗМІ, зазначив, що ця частина міста протягом останніх років зазнала суттєвих змін: по вулиці Чехова прокладено асфальтоване покриття, підходи до кожного подвір’я, зроблено тротуар для пішоходів, відремонтовано дорогу по вулиці Ніконенка, що проходить вздовж навчально-виховного комплексу, відсипано баластом вулиці: 25 дивізії, Харківська, Свободи, освітлено вулиці: Чехова, 25 дивізії, Перемоги. Від імені мешканців кварталів №9 та 10 висловив слова щирої подяки міському голові Дмитру Зражевському, всім, хто доклав зусиль, щоб діти та дорослі мали змогу ходити по освітленим асфальтованим вулицям.

"Протягом останніх років виконано значний об’єм робіт щодо забезпечення міста зовнішнім освітленням. У 2015 році увагу приділили вулиці Чехова, адже ця вулиця з минулого року стала з твердим асфальтованим покриттям, - зазначив міський голова Дмитро Зражевський . – Наразі ведуться роботи по капітальному ремонту дороги по вулиці Перемоги. Тут також встановили ліхтарі. Провели роботи по освітленню вулиці 25 дивізії.

Значний об’єм робіт виконали по освітленню східної частини м. Синельникове. За кошти міського бюджету провели роботи по капітальному ремонту мереж освітлення на вулицях: Гоголя, Кремлівських Курсантів, Маяковського, В.Терешкової. Частково відновили освітлення на вулицях: Тітова, Горького, 50 років ВЛКСМ, Східна, Калініна, провулку Шкільний ( всього 103 ліхтаря). У планах на цей рік, за умови виділення коштів з міської казни, освітимо ще кілька вулиць в районі східної та північної частин міста».

За інформацією начальника управління житлово-комунального господарства та комунальної власності міської ради Володимира Вісіча, на сьогоднішній день в місті функціонують понад 1000 ліхтарів. Так у 2013 році вперше реалізовано спільний проект влади і городян: введено в експлуатацію вуличне освітлення на території вул.333 дивізії, 50 років СРСР і прилеглих вулиць за рахунок коштів міського бюджету та мешканців цих вулиць. Завдяки підтримці городян, на територіях кварталів № 13,14,15 (вулиці: 333Дівізіі, Вагонна, 50 років СРСР, Осипенко, Стадіонна ) засвітилися додатково 20 ліхтарів. Всього в цьому районі міста було встановлено 65 ліхтарів, прокладено 4,1 км проводів.

Протягом 2014 року увага приділена центральній частині міста, мікрорайону по вулиці Миру, частині вулиць, що знаходяться в районі станції Синельникове-ІІ.

Відновлено освітлення внутрішньобудинкових мереж електропостачання на мікрорайоні по вулиці Миру, частково – по вулиці Воровського та Дзержинського. Замінено близько 8 км кабелю, встановлено понад 80 ліхтарів з натрієвими лампочками. Ці лампи, потужністю 100 Вт, є економнішими від стандартних, зменшують споживання електроенергії від 2,5 до 5 разів.

У 2014 році розпочато роботи по реалізації проекту «Капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення по вулицям 50 років Жовтня, Перемоги, 8 Березня, Енгельса, Свободи». Виконані роботи по встановленню 65 ліхтарів освітлення на вул. 50 років Жовтня та на вул. Миру від вул. 50 років Жовтня до управління по експлуатації газового господарства.

Частково реалізовано проект «Капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення по вул. Новоукраїнська, П.Морозова, Червоноармійська, Куйбишева в м. Синельникове».

Дивлячись на перспективу, у 2015 році виготовлено проект для проведення капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення вулиці Ватутіна, стовідсоткового освітлення вулиць в північній частині Синельникового.


adm. - 26.08.2015.