Logo

Telegram
Facebook

Освітяни міста підвели підсумки 2014-2015 навчального року та окреслили плани на майбутнє


28 серпня 2015 року в актовій залі загальноосвітнього навчального закладу №2 відбулася серпнева конференція працівників освіти, в якій взяли участь: заступник голови Дніпропетровської ОДА Святослав Олійник, міський голова Дмитро Зражевський, секретар міської ради Тетяна Кучерук, начальник міського відділу освіти Надія Тимонік, керівники структурних підрозділів міської ради, вчителі і вихователі освітніх закладів, представники батьківських комітетів, засобів масової інформації.

Під час конференції були підведені підсумки розвитку загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти у 2014-2015 н.р. та визначені пріоритетні напрями розвитку в межах освітнього округу міста в новому 2015-2016 н.р..

Вітаючи учасників конференції, міський голова Дмитро Зражевський, сказав: "Я пишаюся вами, шановні працівники педагогічних колективів міста! Дякую кожному за високі результати у нелегкій праці, за якісну підготовку навчальних закладів до нового навчального року, бажаю всім наснаги, досягти нових успіхів на освітянській ниві".

Керівник міста зазначив, що освіта залишається пріоритетним напрямком роботи міської влади, на її потреби витрачається половина міського бюджету. Так докладено чимало зусиль, щоб скоротити черги дітей у дошкільні навчальні заклади. За останні кілька років відкрито десять додаткових груп у діючих дитячих садках. Також в місті з’явився новий заклад – навчально-виховний комплекс, у складі якого запрацювали ще дві групи на 40 місць .

"Наразі вивчаємо пропозицію мешканців східної частини міста щодо реорганізації школи №6 у навчально-виховний комплекс "школа-сад" шляхом відкриття тут двох груп для маленьких синельниківців.

У перспективному плані і проведення робіт ІІ черги реконструкції навчально-виховного комплексу (колишньої школи №7). За умови надходження фінансування з державного бюджету, тут буде проведено заміну старих вікон, що залишилися, на металопластикові, ремонт покрівлі, другої спортивної зали, утеплення фасаду. В подальшому тут плануємо відкрити відділення спортивної дитячо-юнацької спортивної школи.

Важливою складовою у процесі виховання дітей є організація дозвілля у вільний від навчання час. З цією метою у 2015 році виготовили проектно-кошторисну документацію для проведення капітального ремонту Будинку культури «Родина», який стане центром позашкільної освіти. Будемо працювати й над проектом щодо реконструкції стадіону дитячо-юнацької спортивної.

Продовжимо роботи по стовідсотковій заміні старих вікон на металопластикові: у черзі школа №5, дитячі садочки. Продовжимо роботи й по утепленню фасадів навчальних закладів", - поділився планами на майбутнє міський голова.

Освітян міста з початком нового навчального року привітав і заступник голови Дніпропетровської ОДА Святослав Олійник. Представник обласної влади наголосив, що завдання педагога полягає в тому, що окрім передачі знань про навколишній світ, особливу увагу необхідно приділити всебічному розвитку здібностей та можливостей учня, виховання порядного, відповідального, свідомого громадянина країни. Святослав Олійник подякував усім за копітку працю та кращим представникам галузі вручив грамоти та іменні стипендії.

Заступник голови Дніпропетровської ОДА зазначив, що з метою створення комфортних умов для життєдіяльності мешканців м.Синельникового, у поточному році обласна влада спрямувала 75 млн.грн. Кошти направлені на розвиток інфраструктури міста, вирішення першочергових проблемних питань. Це дозволить покращити якість життя всіх синельниківців, зробить місто більш привабливим для мешканців сусідніх сіл. Це сприятиме об'єднанню територіальних громад, перетворенню Синельникового на місто, яке зможе повноцінно самостійно жити та працювати.

Начальник міського відділу освіти Надія Тимонік зазначила, що сьогодні в місті 1453 дитини виховується в 10 дошкільних установах, із них 1050 дітей дошкільного віку, 329 - раннього віку, що становить 93 % від загальної кількості дітей від 1 до 6 років, а діти віком від 5 до 6 років охоплені на 100% дошкільною освітою.

Мережа навчальних закладів міста це: 6 загальноосвітніх шкіл та навчально-виховний комплекс на сьогодні є оптимальною для задоволення потреб громади міста в отриманні якісної освіти. Цього року першого вересня за парти сяде 398 першокласників. Середня наповнюваність 1-х класів по місту складе 31 учень, учнів інших категорій - 26 чоловік.

Очільниця освітян подякувала заступнику голови Дніпропетровської ОДА Святославу Олійнику, міському голові Дмитру Зражевському, депутатському корпусу міської ради за всіляку підтримку освітянської галузі міста, адже тільки у цьому році на потреби освітян з міського бюджету було виділено майже втричі більше коштів, ніж минулого року (2015 - 2 132,7 тис.грн., 2014 - 914 тис.грн.)." Так за ці кошти виконали роботи по заміні старих вікон на нові в школах №1,3,4, 6. Відтепер тут усі вікна сучасні. Провели капільний ремонт системи опалення ДНЗ№8. Вирішили і глобальну проблему школи №1: виконали капітальний ремонт покрівлі. До початку опалювального сезону за кошти обласного бюджету буде реконструйовано одну з більших котелен промислового типу - котельню школи №5. Проведені заходи не тільки покращують матеріально-технічний стан навчальних закладів, а також сприяють реалізації заходів з енергозбереження, що на сьогодні є надзвичайно актуальним," - зазначила Надія Тимонік.

Окремі слова Надія Дмитрівна висловила на адресу батьківської громади, благодійників, які вносять вагомі внески, щоб у закладах освіти були належні умови для навчання та виховання дітей.

Надія Тимонік зазначила, що у новому навчальному році буде продовжена робота щодо вдосконалення профільного навчання в закладах освіти, посилено роботу по створенню системи виявлення і розвитку обдарованої молоді серед учнів, підвищення ролі вчителів в організації науково-дослідницької роботи з такою категорією дітей. Буде продовжена роз’яснювальна робота з випускниками та їх батьками щодо участі дітей в ЗНО. Першочерговими завданнями залишаються збереження і безпека життєдіяльності дітей, питання формування культури здоров’я дітей, контроль за санітарно-гігієнічним станом навчально-виховного процесу, оновлення підходів до фізичного виховання, питання підвищення якості знань учнів та професійного рівня вчителя.

Привітали колег з початком нового навчального року та поділилися досвідом роботи: Олена Немченко – заступник директора з навчально-виховної роботи загальноосвітнього навчального закладу №2; Любов Ареф’єва – вчитель української мови та літератури загальноосвітнього навчального закладу №1; Світлана Хасенко – завідувач відділу центру дитячої творчості відділу освіти міської ради; Людмила Даниленко – завідувач дошкільного підрозділу навчально-виховного комплексу.

За підсумками 2014-2015 навчального року, за високі досягнення у праці кращі педагоги міста нагороджені грамотами та дипломами Департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА, грамотами обласного медико-психологічного центру, відділу освіти міської ради.

Десять молодих спеціалістів, які поповнили цього року лави освітян міста, отримали від міського голови Дмитра Зражевського квіти та вітальні листи.

dsc-0015.jpg
dsc-0205.jpg
p7240414.jpg
p7240460.jpg
p7240424.jpg


adm. - 28.08.2015.